keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

VESIJUOKSUVYÖ...

...oli taas vaikeahko hankinta tällaiselle "täydellisyyteen pyrkivälle" keskinkertaiselle kuntoilijalle telakalla. 

Kun kuulin, että saan alkaa vesijuosta, niin minähän säntäsin heti uimahallille. Samalla päätin, että nyt se vesijuoksuvyö tulee hankintaan. Ensinnäkin siksi, että tämä on jo kolmas kerta, kun tarvitsen vesijuoksua korvaavana, joten oma vyö olisi kiva. Lisäksi olen hieman taikauskoinen ja ajattelin (millä!) että, jos ostan vyön, en tule sitä toivottavasti paljoa tarvitsemaan.

Pyynikin uimahallilla olevat vesijuoksuvyöt ovat ihan kohtuullisia. Välillä vain olen niin tarkka, että inhottaa, kun vyö on ollut jonkun karvaisen henkilön kainaloissa (pesemättömän). Hyi! Mikä mielikuvitus.

Aloin sitten juoksemaan (siis klinkkaamaan kepin kanssa) urheilukaupoissa ja marketeissa. Hoh-hoijaa, taas. Kaikenlaista vaahtokumi-muovi härpäkettä oli laitettu tyrkylle á 14.90. Epäilin hieman muutaman mallin sopivuutta ja päätin kokeilla taas netin ihmeellistä maailmaa. Löysinkin menneiden aikojen testin, jossa parhaan arvosanan sai kotimainen (!) Suvi-vesijuoksuvyö. Toiseksi tuli Aquajogger-vesijuoksuvyö. Eikä mistään Tampereelta löytynyt kumpaakaan. Ja taas nettiin... 

Tilasin sitten vesijuoksuvyöni Suomen vesiliikunta instituutista. Heh! Päädyin Suvia vastaavaan Hipper Athlete -malliin, koska se oli tarkoitettu "Urheilijoille sekä selän laajempaa tukea tarvitseville vesivoimistelijoulle ja -juoksijoille."

Hain vesijuoksuvyöni maanantai aamuna postista ja siitä taas suoraan uimahallille testaamaan. Voin kyllä kehua vesijuoksuvyötäni hyväksi jo nyt yhden kerran kokeilun perusteella. Vyö piti asennon hyvänä ja minusta tuntui, että pääsin taas vähän nopeampaa eteenpäin. Kädet pääsivät hyvin liikkumaan sivuilla, kun vyössä ei ole mitään "korvakkeita" tiellä.




Tässä vesijuoksuvyöni Hipper Athlete takaapäin.









Tässä vyö vähän löysempänä kuin minun käytössäni. Korotettu selkäosuus tukee selkää mukavasti ja reunat eivät estä käsien liikettä sivuilla.




 


Vesijuoksuuvyö mukana tuli myös vesijuoksuopas. Siinä neuvotaan kuinka tehdään vesivyön nostetesti. Aion tehdä sen torstaina ja laitan tuloksen tänne myöhemmin.

Vaikka en niin hirveästi tykkääkään uimahalleissa lillua, niin yritän jatkossa, telakka-ajan päätytyäkin, käydä vesijuoksussa. Olen kuullut ja lukenut nyt niin paljon hyvää lajista. Ja nythän tulee testattua itse miten se vaikuttaa kuntoon ja muuhun kroppaan. Vesijuoksuahan suositellaan  palauttavana ja huoltavana harjoitteena sekä juurikin korvaavana lajina. 

Kävin tänään fysioterapeutin vastaanotolla ja kerron säären rasitusmurtuman jatkohoidosta lisää tuonnempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti