perjantai 29. marraskuuta 2013

TODISTETTAVASTI JUOKSEN...

... kuin Väiski Vemmelsääri. Eli tuomio askelklinikalta tuli....

Urheilu:

 

\ /  = jalkojeni asento juostessa. Vasen jalka kulkee ihan hyvin juostessa ja uudet normaalit kengät korjaavat asentoa kummassakin (kumma jalka?) jalassa. Oikea jalka edelleen laskeutuu ulkokierteellä ja ponnistus jää liikaa ulkosyrjälle. No, eipä mitään isompaa. Polvet pysyy kuitenkin linjassa ja kroppa vaimentaa iskuja hyvin. Siis vain pientä viilausta. Sovittiin, että näillä mennään. Yritän siis korjata oikean jalan asentoa enemmän keskelle. Jos ei mitään ongelmaa ilmene, tämä oli tässä. Hyvä uutinen oli myös se, että netistä 54 ekellä ostamani alekengät toimivat ihan hyvin. Tuntuvat vain vähän jäykemmiltä kuin uudempi versio.

Tänään sitten tilattiin toiset New Balance 880 V3 juoksukengät netistä. Tampereelta ovat taas tyystin loppuneet. Saan nuo myöhästyneenä synttärilahjana mieheltäni I:ltä. Odotimme "tuomiota" ja kun se oli noinkin positiivinen, uskalsimme tilata toiset samanlaiset kengät. Kevääksi haavelen NB 890:stä. Ne ovat hieman vähemmän vaimennetut ja kovin kehutut juoksukengät. Jos vaikka vetoharjoituksiin ja lyhyempiin kisoihin : )

Tämän viikon juoksulenkit ovatkin menneet vuoron perään ulkona ja sisällä. Tänään oli taas hieno ilma juosta ulkona. Pieni huura ulkoilureitillä auttoi liukkauta vastaan. Kun ulkoilureittejä ei ole vielä ladutettu (ei ole lunta), niin päätin taas käydä Niihaman majalla. Alkumatka juostiin yhdessä mieheni I:n kanssa ja jatkoin sitten yksin toiset 8km eli sain tänään 16km kasaan.

Askartelu:

Innostuin jo viime vuonna Vivi Gade desing´n joulukoristeista, mutta vasta tänä vuonna sain niitä tehtyä. Oli mielenkiintoista nähdä miten ne myyjäisissä otetaan vastaan. Ainakin Nokialla Myllyhaan koululla ihmiset tutkivat niitä kiinnostuneina. Muutamat innostuivat ostamaankin. Nuo puna-valkoiset joulupallot houkuttelivat ihmiset kokeilemaan niitä ja monet kysyivät: "Mitä nuo ovat?" Ne tuntuvat käteen tosi kivoilta ja tuota pientä on kiva hypistellä kädessä. Voisikohan sitä markkinoida "hypistely joulupallo, joka vähentää stressiä ja samalla somistaa...." ; )




Joulupallo, joka saa ihmiset hypistelemään. Kauniita lasimaljassa, pajukorissa tai vain pöytäkoristeina. Erilaista.












Näitä ihania ja herkullisen värisiä tähtiä ostettiin mobileen ja lahjoiksi. Nämä ovat myös kauniita koristeita ikkunaan, kuuseen tai oksaan roikkumaan.










Spiraalipallo on minun lemppari. Jotenkin niin tyylikäs. Ja mielenkiintoinen askarrella.












Ylihuomenna 1.12 olen menossa Vaihmalan hoviin, Lempäälään joulumyyjäisiin. Huomenna pitää vielä testata teltan pystytys yms. Siinä sitä onkin hommaa. Laitan tänne kuvia siitä projektista + myyjäisistä. Aiemmista en olekaan muistanut ottaa kuvia.


sunnuntai 24. marraskuuta 2013

PITKÄN TAUON JÄLKEEN...

...olen palannut kirjoittamisen pariin. Kun kirjoitustauko venyy, niin uudelleen aloittaminen on jotenkin vaikeaa. Ja tauko venyyyyyy.... Minulla oli jo pari luonnostakin odottelemassa viimeistelyä, mutta poistin ne "vanhentuneina". Toivottavasti olette jaksaneet odottaa uusia kuulumisia. Tulossa siis askartelua, urheilua, taitoa, sekoilua, hikeä ja himoa. Aloitetaan perinteisesti...

Urheilu:

Jos paluu kirjoittamiseen tauon jälkeen on vaikeaa, niin juoksuun palaaminen ei sitä ole. Varsinkaan, kun ilmat ovat suosineet ulkoilua. Viimeisten viikkojen aikana olen päässyt juoksemaan, mutta viikkokilometrit ovat jääneet 50-60km.

Hiukan olen joutunut varomaan jalkaa, koska välillä siinä on sellainen jokapaikan kolotus etten tiedä johtuuko ex-murtumasta vai muista lihaskivuista (lue: harjoittelemattomien lihasten kivuista).

La 19.10 sain suoritettua maratonin  Wihan kilometrit  tapahtumassa, jonka seuramme jälleen järjesti Pirkkahallin ympäristössä. Valmistautuminen maratoniin tapahtui jälleen ilman mitään valmistautumisia. Jäi tankkaamatta, juomatta ja avaavan (keuhkoputkien) lääkkeenkin unohdin. No, aamusta klo 7.00 järjestelyissä ja jakamassa kanssajuoksijoille juoksunumeroita. Vartti ennen lähtöä kävin vaihtamassa vaatteet ja se avaava unohtui siinä kiireessä (sekoilua).

Juoksusta ei ole paljon tuleville sukupolville kerrottavaa. Aluksi vedin ensikertalaisia jonkin matkaa, että uskoivat lisäkierrosten olevan hyvin merkattuja. Pääsin sitten vauhtiin, kunnes kunto loppui ja pystyin hyvällä omallatunnolla nosteleen meidän kaatuneita merkkiaitoja yms. kesken juoksun. Viimeinen 10km sujui hiiiiiipuvan "vauhdin" tunnelmissa. Loppuaika oli 4.11.26 eli n.10min. huonompi kuin olisin halunnut.

No, seuraavana päivänä tuokin tuntui jo voitolta, kun ajattelin niitä 6-8vk:a jotka konkkasin kepin kanssa. Ja sen jälkeistä varovaista juoksun aloittamista uudelleen. Palautumiseni juoksun jälkeen on edelleen nopeaa. Juoksun aikana kaikki tisseistä alaspäin oli kipeänä, mutta jo maanantaina jalat olivat normaalit. Torstaina lenkillä jalat ekat 2km ihan tönköt, mutta sitten alkoivat vetreytyä.

Olen siis yrittänyt tehdä viikossa 5-6 lenkkiä ja pari kuntosali tai kahvakuulatreeniä. Parina viikkona lihasharjoittelu on jäänyt kertaan ja noita kilometrejä on kertynyt aika vähän. Yritän taas ryhdistäytyä.

Huomenna on kontrollikäynti Askelklinikalla ja katsotaan onko oik. jalan askellus korjaantunut.

 

Askartelu:

Kovasti olen ahertanut joulukorttien valmistuksessa (hikeä ja himoa). Ideoita on ollut ihan liiaksi asti, taas. Osan olen suosiolla siirtänyt ensi vuodelle. Tällä hetkellä valmiina on vuoden 2013 mallisto ja mallikansio on käynyt omalla työpaikalla ja anoppini T on taas pannut vauhtia myyntiin. Olen myös varannut muutaman myyntipaikan joulumyyjäisistä. Lauantaina 23.11 olin Kuljun koululla joulumyyjäisissä. Paljon oli väkeä liikkeellä, mutta johtuikohan syrjäisestä pöytäpaikasta, kun myyntiä ei kovasti ollut. No, yritän taas ensi viikolla uudelleen.

 
Joulun lämpöä

Joulusukka roikkuu
Kellot


 
Lisää korttimalleja
www.jaavinkortit.fi 





Myyjäistavarat












Kiitos, kun jaksoit odottaa palaamistani kirjoittamaan. Seuraavaksi kerron kontrollikäynnistä askelklinikalla. Luvassa myös kuvia aivan ihanista joulukoristeista!
Nyt askartelemaan miehelleni I:lle lupaamiani sämpylöitä.