torstai 30. tammikuuta 2014

SÄÄRYSTIMET...


... ovat nyt puheenaiheena sekä urheilu- että askartelupuolella. Olen jo jonkin aikaa havitellut kompressiosäärystimiä. Syksyllä oltiin mieheni I:n kanssa Ideaparkin Intersportissa ja melkein jo ostin sellaiset. Eipä ollut kokoja oikeassa (mustat) värissä. No, aika ajoin asia on palautunut mieleeni. Taas ne tulivat mieleeni näiden 100km:n juoksuviikkojen aikana. Johtuisikohan lievästä jalkojen väsymisestä? Tänään sitten törmäsin http://www.juoksufoorumi.fi/vb/showthread.php?18484-Kompressiosuka sivulla jälleen asiaan. Tosin olen siis kiinnostunut kompressiosäärystimistä, en kompressiosukista. Sukkia on niin vaikea saada sopivan kokoisia jalkoimesta. Sitä ongelmaa ei ole säärystimissä.
Nyt ne sitten täytyy hankkia, että ehtii testata parilla pidemmällä lenkillä ennen Endurance 24h -kisaa. Toivon, että ne auttavat jalkojani kestämään radan kovuuden. Aika monet ovat myös kertoneet, että palautuminen sujuu nopeammin. Täytyy vielä miettiä noiden Zero Pointin ja Boostereiden välillä. 


Zero Point Calf Sleeves kompressiosäärystimet (valkoinen)
Zero Point


Booster Kompressiosäärystin Valkoinen
Boosterit

Zero Pointit on kotimaiset ja maksavat 26,90 postikuluineen. Boosterit maksavat nyt tarjouksessa 39,00, mutta tukevat pohkeita toisten mielestä paremmin kuin Zero Pointit ja kompressio jakautuu enemmän pohkeelle kuin nilkalle. Kuten huomaatte nämä ovat kuitenkin valkoiset. Muutin mieleni ensinnäkin tuon tarjouksen vuoksi ja koska seurapaitamme on valkoinen. Tilaus lähtee nukuttuani yön yli.

Urheilu:

Pikkuisen nämä päivitykset kulkevat jäljessä, mutta toivottavasti pysytte perässäni. Viime viikko meni aikalailla kalenteriini merkatun ohjelman mukaan. Vain pieniä määrien siirtoja kahtena päivänä. Tästä muodostuu ihan sellainen perusviikko:

Juoksua 100km (sunnuntaina KRU eli kotirataultra 25km)
Punttia 30min. ( ei jaksanut enempää väsyneellä kropalla)
Zumba 1h (reippaampi vauhti kuin viimeksi)
Vatsa-peppu 1h  (hyviä liikkeitä)

Hierojallani Karilla kävin ja kaikki hyvin toistaiseksi. Vähän enemmän on keskitytty selkään, koska jalat on helppo hieroa. Selkä ja hartiat tuppaavat väsymään autolla ajaessa ja pitkinä työpäivinä. Onneksi hieronta ja venyttelyt auttavat. Edelleen riittää 1krt/2vk:ssa:

Tämä viikko mennään samoilla suunnitelmilla ja katsotaan sitten sunnuntaina miten on mennyt.

Askartelu:

Viime viikolla sain säärystintilauksen puhelimitse Pohjois-Suomesta. Asiakas halusi mustat ylipolven säärystimet. Kyselin häneltä suuntaa antavia mittoja ja kerroin millaisia ajattelin. Suosittelin hänelle Novitan Nalle-lankaa, koska se on mielestäni sopivan paksuista eikä siitä tule liika tönkköjä säärystimiä. Siinä on 75% villaa ja 25% polyamidia, joten pinta on hieman "kiiltävä". Lämpimät, mutta hengittävät. 

Tällaiset niistä tuli. Pituutta 52cm mikä riittää hyvinkin ylipolven. Toivottavasti myös asiakas on tyytyväinen.


Ylipolven säärystimet

Tällaisia tilauksia saisi tulla enemmänkin. Jäädään odottamaan.

  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti