tiistai 25. maaliskuuta 2014

NORMIVIIKKOA ...

... pukkaa harjoittelussa. Viikosta 12 tuli jo aikalailla normiviikko. Ottaen huomioon pitkät työpäivät ja allergialääkityksen aloittaminen, treeni sujui hyvin. Aloitin allergialääkityksen, kun mieheni I sairasti viime viikonloppuna flunssan. Hän sai lääkäriltä ohjeen ottaa antihistamiinia tukkoisuuteen. Ostettiin sitten perinteinen Heinix ja minä aloitin samalla lääkitykseni. Otin ylimääräistä C-vitamiinia allergialääkkeen lisäksi ja säästyin flunssalta - vielä. Nyt mieheni I:n työkaveri on sairastunut, joten vaara ei vielä ole ohi. Allergialääkitys tuppaa vähän väsyttämään, joten jotain "veto pois" hetkiäkin tuntui viikon aikana ilmenevän.

Urheilu: 

Viime viikko käynnistyi kahden treenin päivillä ma-ti, 31km. Tiistain toinen treeni jo vähän tuntui "vaikealta". Keskiviikkona tein kuntosalitreenin, Juoksijan lihaskunto, soutulämmitelyllä, 45min. Torstaina Juoksijan keskivartalotreeni, 45min., jälleen soutulämmittelyllä. Torstaina pääsin töistä klo 18.00 (10h:n työvuoron jälkeen) ja poikkesin Ideaparkiin asioille. Kotiin palattuani olin niin väsy, etten jaksanut enää juosta suunnittelemaani iltalenkkiä. Onneksi harmitus loppui perjantaina, kun jaksoin sitten hyvin juosta suunnittelemani 10km:n sijasta 15km:ä. Olikin tuo lepo noiden kuntosalitreenien jälkeen ihan paikallaan. Tein lenkkini hyvin levänneenä ja mieheni I:n ollessa punttitreeneissä. Lauantaina lähdin kokeilemaan ulkoilureittiä Niihaman majalle päin. Vähän meni liukasteluksi, koska paikoitellen latupohja oli jäinen. Piti ihan mennä metsän puolelle pitoa hakemaan. Mutta ilma oli hyvä ja aurinkokin pehmitti ja kuivasi juoksureittiä. Tosin paluumatkalla tein sitten puolispagaatin yhdessä alamäessä, kun en huomannut jäistä kohtaa ajoissa. 

Välillä oli näin jäistä...
... ja toiseen suuntaan oli ihan sulaa











Sunnuntaina lähdin uhkarohkeasti pitkälle lenkilleni samaan suuntaan, koska olin menossa äitini A:n luokse samalla kertaa. Reitti Niihaman majalta Kauppiin olikin sulempi. Matka oli oikein mukava johtuen varmaan rauhallisesta vauhdista ja juomatauoista. Reppukaan selässä ei vaivannut. Äitini A:n luona odotti suihku ja lounas. Mieheni I haki minut työpäivänsä jälkeen, joten pääsin kyydillä kotiin.

Viikossa kertyi 75km ja 2 x 45min. kuntosalilla ( +2km soutua!).

Lauantaina "lunastin" jouluna saadun lahjakortin ja käytiin mieheni I:n kanssa ostamassa minulle NB 890 V4 juoksukengät. Olivat Sportiassa tarjouksessa 99,95euroa.

Eikö ole nätit ja ihana väri



Askartelu:

Viime viikolla sain aikaiseksi vain uusia askartelutarvikkeita. Ja juoksulenkeillä mietittyä uusia ideoita. Onneksi nyt maanantaina oli vapaapäivä ja ehdin tehdä kortteja. Äidille lähti nimipäiväkortti, jonka mukaan tein sitten muutaman samanlaisen kortin varastoon.

Hyvää nimipäivää äiti!


 


lauantai 15. maaliskuuta 2014

RAUHAISELOA...

... eli hidasta palautumista treeneihin. Hirveästi ei ole juoksukilometrejä vielä tullut ja kuntosalitreenitkin on välillä kärsineet muista kiireistä.

Urheilu:

Viikko sitten perjantaina aloitin uuden kuntosaliohjelman, jota jatkoin toisella ohjelmalla lauantaina. Perjantaina tein Juoksijan lihaskunto-oppaan mukaisen treenin ja lauantaina Juoksijan keskivartalo-oppaan treenin. Oppaat löytyvät osoitteesta www.fitlandia.fi/treenioppaat. Yllätin itseni selviämällä dipistä niinkin hyvin. En ole kehdannut sitä julkisesti yrittää, mutta hyvinhän se meni. Eikä core ihan huonossa kunnossa ole, kun tuo minuutin lankkupito menee aika helposti. Tosin täytyy maksimia yrittää parantaa. Tällä viikolla en ainakaan vielä ole ehtinyt tehdä uusia ohjelmia ollenkaan, joten aloitus tosi heikko.
Sunnuntaina juostiin mieheni I:n kanssa pitkästä aikaa yhteislenkki, 8km, ja hienossa säässä. Tällä viikolla kertyi muutama lenkki. Perjantaina olin vihdoin hierojalla. Tänään iltapäivällä piti juosta 10km:ä, mutta jätin 8km:n, kun vasemmassa pakarassa alkoi tuntua sama lihaskireys, kun silloin Endurancessa. Päätin "säästää" lihasta ja siirtää 2km:ä huomiseen.  
Ensi viikko alkaa kahdella vapaa päivällä ja tarkoitus on palata normaalimpaan treenaukseen eli kokeillaan kahden treenin päiviä vapailla.
Tarvis varmaan vähän treenata, kun tuli tänään ilmoittauduttua Kokkola Ultra Run ´n 12 h juoksuun.

Askartelu:

Sain mukavaa sähköpostia keskiviikkona, kun ylipolvensäärystimet saanut asiakas lähetti kuvan itsestään ja säärystimistä. Oli kovasti tyytyväinen ja kuvassa näyttivätkin oikein kivoilta.

Keskiviikkona sain vihdoin tilaamani merenneito -leimasimet ja pääsin tekemään tilattua syntymäpäiväkorttia. Olin tehnyt pohjatöitä jo valmiiksi, mutta vähän piti vielä suunnitelmia muuttaa. 


Kansi
Kortti sisältä





















Tein myös äidilleni A:lle yhden 2-osaisen syntymäpäiväkortin ja yhden 1-osaisen kortin sekä vein pari korttia "varastoon". Nämä kortit syntyivät uudehkon idean perusteella aika nopeasti. Tosin aikakin kävi hieman vähiin, kun olin luvannut toimittaa kortit keskiviikkoiltana perille.


2-osainen perhoskortti
1-osainen postikorttimalli


















Tällä viikolla tulikin tekeleistä positiivista palautetta, joka tuntuu oikein mukavalta. Nyt pitää valmistaa muutamia perhoskortteja, merenneitokortteja ja pääsiäiskortteja sekä aloittaa tilauskorttien suunnittelu. Kivaa!






 

perjantai 7. maaliskuuta 2014

EPILOGI...

...Endurancesta ja palautumisesta.

Yli viikko on mennyt viime kirjoituksesta. Mennyttä kisaa on juostu uudelleen perheen ja ystävien kanssa. Jalat, kroppa ja pää on palauteltu.

Epilogi:

Niin ne vauriot! Molempien jalkojen akillekset rankasti turvoksissa 4 päivää. Kolmantena ja neljäntenä päivänä aamuisin jo olivat hieman laskeneet, mutta päivän jaloilla oltuani ne olivat taas illalla turvoksissa. Suomalainen sananlaskuhan sanoo, että " jos sauna ja viina ei auta, niin tauti on kuolemaksi". Torstaina (27.2) saunaan ja yksi (tai kaksi) ansaittua olutta. Oho, aamulla jalat olivat entisen hoikat. Tosin vielä piti varoa esim. portaissa, koska pientä nipistelyä jänteissä tuntui.

Oikeassa isossa varpaassa kynnen alla ollut iiiiisoooo rakko piti tyhjentää 3-4 kertaa päivässä ( ja yhtenä yönäkin). Miten sitä vettä voi kertyä yhteen varpaaseen niin paljon. Varmaan kaikki kisassa varastoitunut (?) neste poistui varpaani kautta. Nyt sitten odotellaan, koska kynsi taas irtoaa. Tästä varpaasta se on jo kerran lähtenyt. Uuden kasvattaminen kesti 8kk:tta.

Muuten jalat palautuivat reisien suhteen parissa päivässä. Säärissä ei mitään tuntemuksia. Torstaina innostuin siivoamaan ja kylläpä se otti voimille. Eipä ollut kroppa palautunut reilussa 3 päivässä. Hiki irtosi kuin kunnon punttitreeneissä. Perjantaina olin kovasti liikkeellä ja akillekset hieman kipeytyivät.

Vasta keskiviikkona 5.3 juoksin ihan pienen lenkin juoksumatolla. Oli se uskomattoman vaikeaa ekan kilsan aikana. Puolitoista viikkoa kisasta. Nyt perjantaina kävin soutamassa 1850m verryttelynä ja sitten lihaskuntotreeni. Ihan hyvin jo meni. Tänään illalla vielä kevyt juoksulenkki.

Yhteenveto:

Tärkeintä oli saada tulos ja olla koko aika radalla 24h kisassa. Tulos oli kaikesta huolimatta ihan hyvä ekalla kerralla ja sisätiloissa juostuna. Yllättävää oli, että vaikeat vaiheet kisassa tulivat niinkin aikaisessa vaiheessa 7-8h kohdilla. Kuitenkin klo 01.00 jälkeen helpotti, ehkä lepovaiheiden lisäys auttoi. Juoksun rytmittäminen juoksu-kävelytahdin, tankkauksien, paidan vaihtojen yms mukaan auttoi aikaa kulumaan helpommin. 

Yllätyksenä tuli vaikeudet nesteytyksen kanssa. Lämpötila oli tiedossa, mutta siihen varautuminen ei aivan onnistunut. Ongelmia tuntui olevan monella muullakin juoksijalla. Onneksi itse en joutunut tyhjentämään ylä- enkä alapään kautta. Seuraavaan kisaan riittävästi mustikkakkeittoa eikä se manssukiisselikään huonoa ollut.

Akilleksien kipeytyminen ja niiden varominen hieman pienensi lopputulosta. Tämä laittoi miettimään kenkä valintaa. Johtuiko kipeytyminen kovasta radasta vai harjoituksen puutteesta. Olisiko pitänyt käydä Pirkkahallin radalla harjoittelemassa? Vai johtuiko se kompressiosäärystimien käytöstä? Vai? Tähän pitäisi vielä saada vastaus.


Noutajat ovat saapuneet
Siskoni M:n miäs P kertoi yllättyneensä, kun olin näyttänyt niinkin reippaalta enkä muka yhtään väsyneeltä. Toista kertoo tämä hänen ottamansa kuva. Mielelläni pysähdyin juttelemaan heidän kanssaan, kun saapuivat Arenalle. Huomaa nojailu kaiteeseen ; ) Kiitos kuitenkin kauniista sanoista.






Nyt sitten "haudataan" tämä kisa. Jatketaan harjoitteluun palaamista vähitellen ja tuntemuksia kuunnellen. Ja sitten "uutta matoa koukkuun". Autshh!


Askartelu:


Ylipolvensäärystimet
Sain toiset ylipolvensäärystimet valmiiksi ja postiin. Tilaaja oli oikein tyytyväinen.








Korteista on tullut taas tilauksia. Ihana anoppini T teki mielenkiintoisen tilauksen, johon palataan myöhemmin. Siihen odottelen tarvikkeita ja sitten nopeasti kortti kasaan. Idea on jo päässä.  Varon vuoksi teen pari versiota, että tulisi sopiva. Myös neljä syntymäpäiväkorttia pitäisi valmistaa. Nämä tulevat tietyille henkilöille, jotka tunnen, osan paremmin ja osan huonommin. Sikäli helpompi haaste, kun tuntee hieman ihmistä, jolle kortti tulee. Laitan joitakin tänne näytille viimeistään syntymäpäivien jälkeen ; )