sunnuntai 24. elokuuta 2014

MAINIO VIRE...

... tällä hetkellä juoksurintamalla. Vaikka olisi väsynyt olo, niin lenkillä kuitenkin kulkee hyvin. Olen tällä viikolla nukkunut yöt huonosti mikä ei ole mitään tavatonta, vaan kohdallani aika tavallista. Työpäivien jälkeen on ollut väsynyt olo, mutta olen välillä levännyt ennen juoksulenkkiä ja taas välillä lähtenyt heti juoksemaan. Juoksulenkit ovat kulkeneet hyvin ja jopa oikein hyvin. Nykyisessä työssäni on normaalit lyhyet työvuorot, jotka sopivat hyvin tällaiselle "tavoitteelliselle urheilijalle" (kiitos tohtori Kolehmainen). Ehtii siis vähän levätäkin, kun suunnittelee viikot etukäteen.

Urheilu:  

Viikko 34:n tavoite taas se 100km:n ylitys. Täytyy heti kertoa, että tavoite täyttyi ja fiilis näin sunnuntaina tosi hyvä. Täytyy pitää tämä.

Maanantai 18.8 Nyt täytyi pitää lepopäivä, koska viime viikolla ei ollut ollenkaan lepopäivää. Lepopäivä aiheuttaa kuitenkin ruuhkaa muille päiville, jos yrittää saada kilometrejä kasaan. Onneksi tälle viikolle sattuu 3 vapaapäivää töistä.

Tiistai 19.8 Kuuden työpäivän putken jälkeen olin aivan poikki. Uusi polkupyörä, hyvä ruoka ja syntymäpäiväkortin valmistuminen auttoivat lähtemään lenkille. Sain Lasse Virenmäisen tunteen, etten jaksa juosta kauaa, joten täysillä koko 11km Niihamaan ja takaisin. Kotona oli hieno tunne, kun väsyneenäkin jaksoin puristaa tuon lenkin alle 6.00min/km eli n. 5.53min./km.
Niin tuo Viren-juttuhan on legenda. Joskus aktiiviaikanaan Lasse sanoi toimittajalle, joka ihmetteli kovaa juoksutulosta, että ihailee 4h maratoonareita, koska hän ei jaksaisi juosta niin kauaa. Heh, tää on mun lempijuttu juoksurintamalta.

Univega Terreno CR7200

Uusi pyöräni:
Runko: Alumiini
Etuhaarukka: Suntour NEX4610, lukittava
Vaihteet: 24v, Shimano Tourney/Deore
Kampisarja: Shimano 48/38/26
Jarrut: Promax mekaaniset levyjarrut
Vanteet/navat: Black Comp
Väri: tummanvihreä
Muuta: Kulma- ja korkeussäädettävä ohjainkannatin

Minun pyörääni lisättiin vielä lokarit ja kiinteä lukko.

Keskiviikko 20.8 Heräsin aamulla jo klo 7.00, jotta pääsisin ajoissa 20km:n lenkilleni. Se meni sateen kyttäämiseksi, joten päätin ottaa jälleen juoksumaton käyttöön. Pari Emmerdalea ja Suurin Pudottaja vauhditti matkaani. Välillä katselin ikkunasta, kun satoi ja paistoi vuoronperään!

Torstai 21.8 Pyörällä töissä 11,5km. Paluumatkalla alkoi satamaan. Lepäilin töiden jälkeen ja koska edelleen satoi, hyppäsin vasta illalla juoksumatolle. Reippaasti 5:46min/km keskivauhtia 14km. Täytyi vähän kiristää vauhtia, kun tuntui niin helpolta.

Perjantai 22.8 Aamuvuoron jälkeen juoksin Jankasta äitini A:n luokse Epilään. Tunnelityömaan vuoksi jouduin kiertämään Tampellan kautta, kun kaikki reitit hukassa. No, syyskuussa pitäisi taas päästä vanhoja reittejä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden. Oli hieno ilma, aurinko paistoi ja vasta lähellä määränpäätä hieman tihkutti. Ja äitini A tarjosi hyvää ruokaa.

Lauantai 23.8 Otsikko vahvistui tämän päivän lenkillä. Helposti pystyin pitämään alle 6.00min./km vauhtia koko 16,5km lenkin ajan.

Sunnuntai 24.8 Aamulla lähdin 30km:n pitkälle lenkille. Laitoin taas huoltopisteen etuterassillemme. Tein 6 x 5km:n lenkit. Lähdössä +12 ja tullessa +17. Kaksi pientä mitätöntä sadekuuroa. Ja mahtava meno päällä. Keskivauhti oli 6.05min./km enkä viittinyt jarrutella, kun kerran kulkee. 

Viikon 34 saldo     juoksua 105km
                              pyöräilyä 11,5km

Viikko 35 tulee olemaan helppo viikko eli siihen suunnittelen n. 80km:n juoksuviikon. Sen jälkeen vk 36 yli 100km:n viikko ja sitten onkin enää 2vk:a BRR:n, joten ne kaksi viikkoa kevyesti lähestyen.

Askartelu:

Tiistaina sain valmiiksi ystäväni T:n pojan 30-vuotissyntymäpäiväkortin. Ystäväni tuli sovitusti keskiviikkona  käymään ja oli luvannut hänelle kortin mukaan.


Porttimalli...
Kyseessä on siis 30-vuotta täyttävä nuori mies, joka opiskelee ja harrastaa musiikkia. Hän soittaa rumpuja yhtyeessä. Työskentelee lentokoneiden lastausryhmän vetäjänä. Pitää myös matkustelusta. Aiemmalta koulutukseltaan on kokki. Korttia on tosi kiva tehdä silloin, kun tietää saajasta paljon. Voi tehdä sellaisen henkilökohtaisemman. Tällainen siitä tuli.






..., jota voi siis pitää pystyssä


Näytin kortin ensin miehelleni I:lle ja hän tykkäsi, että kortti on hyvä ja sopivasti rock. Toivottavasti synttärisankarikin Tukholmassa tykkää.



keskiviikko 20. elokuuta 2014

ONNISTUNUT VIIKKO...

... ainakin juoksuharjoittelun suhteen. Hyvä niin. Työviikkokin sujui jo paremmin, kun helteet antoivat periksi ja minä pääsin sisään uusiin työtehtäviin. Askarteluviikko edelleen kangerteli.

Urheilu:

Olin siis jälleen suunnitellut tälle viikolle 33, että juoksukilometrit ylittäisivät 100km ja pyöräilyt ym. päälle. Kuinkas sitten kävikään? 

Maanantai 11.8 Juoksin Niihamaan ja takaisin 11km. Pyörällä iltavuoroon töihin ja takaisin, 11.5km.


Tiistai 12.8  Vapaapäivänä kaksi treeniä. Aamulla Niihamaan 11km juosten. Alkuillasta 5km verryttelynä juosten, päälle kahvakuulatreeni ja 24 x vatsapyörä. Verryttelyjuoksulla näin tällaisen ilmoituksen aivan meidän parkkipaikan luona. Kun sitten illalla kävin Facebookissa, niin siellä oli löytäjän ilmoitus, jonka entinen työkaverini oli jakanut. Kirjoitin sinne, että jos sormus ei ole keskiviikkoon mennessä löytänyt omistajaa, niin otan lenkillä tiedot ylös ja laitan Faceen.


Keskiviikko 12.8 Koska viime sunnuntain pitkälenkki meni pieleen, niin päätin tehdä korvaavan tänä toisena vapaapäivänä. Juoksin 25km. Laitoin taas tankkauspisteen kotini etuterassille ja tein erilaisia 5-7km:n lenkkejä. Otin viimeiselle lenkille kännykän mukaan tuota sormusilmoitusta varten. Samalla tuli kuvattua tämä vanha myrskyssä kaatunut puu, jota ollaan ihailtu useita vuosia lenkkipolun varrella.




Torstai 14.8 Juoksin taas Niihaman 11km. Tästä on tulossa vaki lenkki. Osa syynä juoksutietokoneen rikkoutuminen. Joudun juoksemaan tuttuja lenkkejä, joiden kilometrimäärän tiedän. Ja niin se sormus löysi omistajansa. Löytäjä oli määrännyt, että vihkisormuksen omistaja ilmoittaa sormuksessa olevan hääpäivän sitä vastaan. No,omistaja oli mies ja arvaatte ettei hän muistanut päivämäärää. Sormuksestahan miehet sen usein lunttaavat. Nyt hänet kuitenkin armahdettiin ja loppu hyvin.

Perjantai 15.8 Pyörällä töissä 11,5km ja iltapäivällä vain 10km:n lenkki.


Lauantai 16.8 Aikainen aamulenkki Niihamaan 11km, koska siten ehdin katselemaan klo 10 alkaneen naisten maratonin EM Zurihistä. Pyörällä töihin 11,5km.


Sunnuntai 17.8 Puolipitkä lenkki 20km. Työpäivän päälle en suunnitellut tämän pidempää. Taisi olla tämän kesän viimeisiä kertoja, kun pystyi juoksemaan lempijuoksuhameessa ja -topissa.




Ja kas viikon 33 saldoksi juoksua104,5km
                                         pyöräilyä 34,5km
                                         kahvakuulatreeni + 24 x vp(vatsapyörä)

Niin se on vaihtelevaa tämä kuntourheilijan elämä. Välillä ei onnistu millään ja välillä taas menee ihan suunnitelmien mukaan. Maratoneista ennen BRR:a joudun luopumaan, koska olen nyt paljon viikonloppuja töissä. Vapaalla olisin 23.-24.8, mutta silloin ei ole sopivia maratoneja. Autshh!


Askartelu: 

Kuten tuossa alussa kirjoitin, askartelu ei ole sujunut. Olen saanut vain väritettyä pari kuvaa. Mieheni I oli keskellä viikkoa yövuorossa ja toisena sellaisena väritin kuvat. Toisena iltana piti valmistella korttipohjaa, mutta olin sen verran väsynyt, etten saanut mitään aikaiseksi. Aivoista ei lähtenyt mitään järkevää järjestystä ja mielessä oli muutama vaihtoehto, jotka eivät kirkastuneet. Katsoin parhaimmaksi jättää myöhemmäksi. Toivottavasti ei taas tule kiire kortin kanssa.







sunnuntai 10. elokuuta 2014

JOSKUS SUUNNITELMAT EIVÄT SUJU...

...kuten suunnitellessaan on olettanut. Tämä viikko päättyi pienoiseen pettymykseen, josta hetken päästä tilitystä. Onneksi tällainen keskinkertainen keski-ikäinen on jo tottunut tällaiseen ja mieli kehittelee heti uusia ratkaisuja.

Urheilu:

Suunnitelma oli, että tällä viikolla lisätään kilometrit n. 90km:n ja työmatkoista tulisi muutamia kilometrejä pyöräilyä.

Maanantai Aamulla 10km juoksua. Sitten ekaa päivää töihin, jonne autolla.
Tiistai Aamulla töihin pyörällä= 11,4km. Illallalla kohti Niihaman majaa. Helteistä oli juosta vaikka lähdin vasta klo 19.30. Silloin vielä +26, joka laski 24:n, kun aurinko laski. Itseni kanssa taistellen vedin kuitenkin reilun 10km.

Keskiviikko Illalla juosten Niihaman majalla 11km. Tuskainen lenkki. Lähdössä jo aivan hikinen olo. Lämpöä +26, taas. Loppumatka kuitenkin reippaasti toisen juoksijan peesissä.
Torstai Aamupäivällä taas Niihamassa, 11km. Nyt sujui paremmin, kun sai eilisillan lenkin jälkeen levätä ja aamulla nukkua. Suunniteltua iltalenkkiä en jaksanut.
Perjantai Aamulla taas töihin pyörällä=11,4km. Illalla lämpötila oli laskenut lähemmäksi +21 ja oli helpompi juosta.
Lauantai Aamulla töihin pyörällä=11,4km. Tein pitkän päivän klo 8-20, joten ei muita urheilusuorituksia.
Sunnuntai Tähän asti siis suunnitelmien mukaan juoksua ja pyöräilyä. Nukuttiin aamulla rauhassa ja lähdettiin puolen päivän aikaan pitkälle lenkille. Tavoitteena 30km. Toisin kävi. Oltiin juostu mieheni I:n kanssa vasta reilu 5km:ä, kun huomasin että poskiani kuumotti oudosti. Posket olivat tulikuumat, mutta iho muuten kylmännihkeä. Mieheni I kokeili myös posekani ja sanoi sen olevan oudon kuuma. No, päätin pysähtyä aiemmin juomaan, koska arvelin nestetasapainohäiriötä. Juomatauon jälkeen juoksu tuntui aivan hyvältä kunnes reilun kympin jälkeen mahani sanoi muuurrr. Autshh! Katselin siinä yhtä puupinoa, mutta päätin jatkaa kotiin asti tuon reilun 2km:ä. En koskaan ehtinyt kotiin asti, vaan jouduin syöksymään metsään. Vatsa aivan ripulilla. Ei muuta kuin kävelylle kotia kohti. Hieman minua siinä kuvottikin ja ajattelin saaneeni nyt sen työmaalla alkuviikosta riehuneen vatsataudin. Kotiin pääsin ja pesujen jälkeen aloin nesteyttämään. Join kivennäisvettä ja lääkekaapissa varoilla olevaa neste- ja suolatasapainoa auttavaa porejuomaa. Pikkuhiljaa kuvottava olo meni ohi. Tietysti minua alkuun harmitti kovasti pieleen mennyt harjoitus. Onneksi minulla on ensi viikolla kaksi vapaapäivää, joten täytyy lastata niihin vähän "painetta". Nyt iltaa kohti olo on huimasti parantunut. Pystyin hyvin syömään ja olen runsaasti juonut. Ruuan jälkeen vatsa hulisee, mutta muuta ei tapahdu. Luulen, että kyseessä oli nestevajaus. Töissä on ollut tosi kuuma ja olen hikoillut runsaasti. Päälle 12h työvuoro vähillä juomisilla (tyhmä). Siihen vielä sauna illalla (joka teki silloin ihan hyvää). Toivottavasti korjaantuu tällä nesteytyksellä.

Viikko 32 Juoksua 65km 
                Pyöräilyä 34km
Joten 90km:n tavoitteesta jäätiin ja tulee kiire saada 100km:n viikkoja ennen BRR:a.

Askartelu:

Uusi työ on tietysti vienyt "mehut" ja lopunkin ylimääräisen ajan ; )
Huomasin sitten, että yksi tilauskortti pitää valmistaa. Päätinkin kertoa teille tämän prosessin alusta loppuun. Kyseessä on 30-vuotissyntymäpäiväkortti ystäväni pojalle. Koska poika harrastaa musiikkia ja soittaa rumpuja, päätin valmistaa kortin, jossa on rumpali. Muistin, että olin aiemmin jo nähnyt sellaisen räyhäkkään heavyrumpalin leimasimena. Sen on suunnitellut Kenny K. Leimasin oli tietysti loppunut nettikaupasta ja kun aloin sitä etsimään muualta netistä huomasin ilokseni, että hän itse kumppaneineen myy kuviaan netissä ladattaviksi.

Minulla on ostettuna erikoispaperia alkoholipohjaisia Spectrum Noir kyniäni varten. Latasin paperin tulostimeen ja menin http://www.kennykdownloads.com/  sivuille ja laitoin hakusanaksi Buggin Drummer. Lataus maksoi 3.50 dollaria, mutta kuvia saa kuinka monta vaan, jos ei käytä niitä mihinkään teolliseen massatuotantoon.  
 



Tarkoitus on värittää kuva ja istuttaa se korttipohjaan. Lisäksi laitetaan nuotteja ja muuta sälää mitä keksin. Tietysti onnittelut ja se 30. Laitan lisää kuvia työn edistymisestä, kun pääsen vapaapäivinä sitä tekemään.

maanantai 4. elokuuta 2014

YHTEENVETO HEINÄKUUSTA...

... täytyy tehdä vasta nyt ja kokonaan. Jotenkin on ollut niin kiirettä, ettei ole ehtinyt tänne blogin puolelle ollenkaan. Mutta mennäänpä sitten asiaan.

Ultrahörhöilyn jälkeen palautuminen sujui muuten hyvin, mutta polku/suojuoksun erilaisuuden vuoksi jalkojen loitontajat olivat ihan loppu eli finaalissa. Ystäväni R Oulusta kävi kylässä ja olimme hauska näky, kun häneltä oli leikattu lonkka, joten kävelimme molemmat hiukan vaivanloisesti ja "heiluen". 

Petri oli paluumatkalla neuvonut, ettei kannata kauheasti itseään rääkätä vaan ottaa rauhallisesti alkava viikko (vk28). Hänen neuvostaan päätin maanantaina pyöräillä äitini A:n luokse Epilään, että jalat palautuisivat. Lähdin rauhallisesti liikkeelle ja hieman lämmittyään reisilihakset olivat aivan hyvät. Loitontajat kyllä valittivat varsinkin mäissä. Reilu 17km sujui kuitenkin ihan hyvin. Mieheni I tuli punttisalilta äidille ja oli ottanut varmuuden vuoksi auton perään pyörätelineen. Sitä ei sitten onneksi tarvittukaan, vaan pystyin hyvin polkemaan myös takaisin kotiin ja vähän vauhdikkaamminkin. Tiistaina lähdin sitten kokeilemaan juoksua ja reilu 7km oli aivan riittävästi näille jaloille. Keskiviikkona uudelleen pyörälenkille (30km) ja illalla 7km:n lenkki juosten sujui jo paremmin. Torstaina kokeilin 10km:ä kickbikella, jotta tulisi monipuolisuutta. Perjantaina 11 km ennen hierojaa. Hieronta ei olekaan ennen sattunut noin paljoa, mutta auttoi kyllä taas kovasti. Viikonloppuna juoksua yht. 35km ja viikko suoritettu.

Vk 29 alkoi kevyesti 8km:n palauttavalla lenkillä, jonka senkin piti olla hieman pidempi, mutta askartelukiireet (kts. alempaa) pääsivät treenaamisen ohi. Tiistaina tein kuitenkin kovan treenin eli vetoharjoitus mäkeen. Lämmittelyjen jälkeen tein 6x350m mäkivetoja siihen Olkahisten/Kyötikkälän lenkille menevään mäkeen. Ihan oikeaoppisesti toiseksi viimeisellä vedolla meinasi "Ykä" tulla katsomaan mitä teen. Hyvä treeni. Keskiviikon pk-lenkistä (16km) tuli loppumatkasta vk-lenkki, kun mustat pilvet alkoivat kerääntyä taivaalle. Jotten jäisi ukonilmaan juoksin aika lujaa Niihaman majalta kotiin. Ja kovassa helteessä. Torstai-perjantai meni kesäteatterilomailun merkeissä, joten viikon saldoksi viikonlopun juoksujen kanssa vain n. 74km. Sunnuntain 26km:n pitkis otti voimille, kun järkevästi pistelin sen keskellä päivää ja keskellä hellettä.

Vk 30 menikin sitten tosi vähällä liikunnalla, joten maanantaista torstaihin sain vain n.42km juoksua. Tuntui, että hierontakin oli aika turha näillä kilometreillä. Sitten lomamatkalle Mallorcalle!

Mallorcalle otin myös juoksukengät mukaan. Siellä tein kolme juoksulenkkiä ja yhden vaelluksen.

Ekalla lenkillä juoksin hotellilta kuvassa keskellä näkyvien portaiden luo. Portaat alkoivat ensimmäisten talojen kattojen kohdilta, jonne tie nousi rannalta. Portaat kulkevat välillä suoraan ylös, mutta välillä kääntyvät oikealle ja vasemmalle Joku on laskenut, että rappuja olisi 385-400 kpl.

Ylhäältä oli hienot näkymät alas, kuten saattoi arvatakin. Löysin vielä vanhan kävelytienäkin käytetyn serpentiinireitin alas.









Olimme suunnitelleet n. 2 tunnin helpohkon vaelluksen, joka lähti Llucin luostarilta ja teki lenkin käyden  Kamelikallioilla (Es Camell) ja Vainajainluolilla (Sa Cometa des Morts). Koska portit on lukittu, niiden viereen on rakennettu tikapuut. Yleinen näky vaellusreiteillä.








Parempaa polkua...
... ja vähän kapeampaa


Info-pisteen rouva katsoi minun varustustani hiukan pitkään, kun kävimme pyytämässä kartan. Hän ei tiennyt, että mekko on Skirt Sportin juoksumekko ja jalassa urheilusandaalit. Mieheni I kantoi reppuamme.




Toisella aamulenkillä kävin Santa Poncan ainoalla nähtävyydellä eli Jaumen ristillä (1929). Sieltä samaisen niemen kärjen kiertäen paluu hotellille. Matkaan osui yksi pitkä mäki lopuksi. Viimeisellä aamulenkillä kiersin molemmat lahtea reunustavat niemet. Matkalla teimme myös lyhyemmän n. tunnin mittaisen vaelluksen. 









Kotiin palattuamme sunnuntaina teimme yhdessä mieheni I:n kanssa juoksulenkin. Miten täällä Suomessa lämpö ja ilma on ihan erilaista. Kun lähdimme päivällä juoksemaan, ei tuntunut yhtään kuumalta, vaikka asteita oli +26.

Elokuusta lähtien yritän tehdä yhteenvedon aina jokaisesta viikosta. Olen huomannut, että aktiivit kuntoilijat ja bloggaajat tekevät niin, joten enköhän yritä.

Askartelu:

Joulu on sitten tulossa, ainakin askartelijoille, huomasin jo heinäkuussa. Joulukoristeiden aineksia oli ilmestynyt nettikauppaan. Innostuinkin tilaamaan koe-erän. Niiden kanssa kuluikin hellepäiviä nopeasti. Kivaa puuhastelua. Laitoinkin pienen gallupin pystyyn saatuani näytekappaleet valmiiksi. Tilauksia tulikin heti. Arvasin, että tarvikkeet menevät nettikaupasta nopeasti, joten eilen yritin tilata lisää. Osa olikin jo loppunut, mutta joitain sain vielä tilattua lisää.



Isot enkelit
 
Pienet enkelit


Isot tähdet

Tähdet





















 


Tämä kranssi sopii joulukuuseen tai vaikka lahjapakettiin koristeeksi.











Näistä pienen pienistä enkeleistä voi tehdä enkelipinssin, korvakorut tai ripustaa koristeeksi kuuseen, pakettiin tms.













Myös kortteja tuli valmistettua. Siskoni M oli tilannut ja maksanutkin minulle neljästä kortista, joista yksi oli vielä tekemättä. Haasteena oli, että kortti saisi mielellään olla valko-musta. Päässä pyöri useita ehdotuksia, joista muutamia kokeilin huonolla menestyksellä.

Kukkia kannessa
Sisällä kirjoitustilaa


Korttipohja valkoista helmiäistä. Kukat valkoista ja tumman harmaata helmiäis-paperia. Muut koristeet valkoista. Kirjoitustilan jätin tyhjäksi, koska siskollani on niin kaunis käsiala, että voi itse kirjoittaa onnittelutekstin.










Hieman sama teema

Chic-teema
Jotain tuttua


Vielä yksi aivan erilainen tilauskortti pitää valmistaa, mutta siitä myöhemmin. Nyt töihin!