perjantai 22. huhtikuuta 2016

LÄHTÖITKUA VAILLA...

... eli tänään lähdemme kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja hotelli Hiltonia, mutta otetaanpa asia kerrallaan.

The Aim Towards London Marathon:

 

 

Viimeinen viikko/ viikko 17


Viimeisellä viikolla oli juoksua enää minimaalisen vähän.


Viimeisiä viilauksia
Tiistaina reilu 5km rauhallisesti.
Torstaina piti olla vain 20min, mutta enhän viitsinyt edes pukeutua niin lyhyttä lenkkiä varten, joten venyi ihan 30minuuttiin. Lenkillä testasin vaatteita ja juoksuvyötä. Vaatesuunnittelu meni 3 kertaa uusiksi säänmuutosten vuoksi, sillä 2 viikkoa sitten luvatiin 16 astetta, viikko sitten 12 ja nyt vain 8-11. Kuvassa alaosa suunnitelman mukaan: juoksucaprit ja kompressiosukat. Yläosaan tulee luultavasti kevyempi pitkähihainen, mutta joudun siis ottamaan pitkähihaisen, jos asteita vain 8 ja vettä ilmassa. Perjantaina juoksin vain reilun 22min ja sekin räntä-ja reasateessa! No, hyvää harjoittelua sunnuntaita varten. Noita aurinkolaseja tuskin tarvitaan (mukana kahdet).










Perjantaina alkoi sitten pakkaaminen.

 
Juoksu-että vapaa-ajan vaatteita
Osan tavaroista olin jo kasannut valmiiksi, mutta pinkat vähän levisivät, kun piti vielä sovittaa ja valkata (valita).
 











Käsitavarareppu ja kitbag

Kyllä on paljon tavaraa, kun olemme normaalisti kulkeneet vain käsimatkatavaran kanssa. Nyt yritin jo valmiiksi lajitella ennen juoksua tarvittavat, juoksuun tarkoitetut, kitbagiin tarkoitetut, käsitavaraan, Suomessa hotellissa tarvittaviin jne...ja huh! Jaa, että mikä kitbag. Juoksijat saavat exposta numerolapun kanssa kitbagin (tavaralaukku), johon voi pakata juoksun jälkeen tarvittavat tavarat. Jälkeen siksi, että minä aion laittaa päälleni aamulla (+3 astetta) vanhan ensimmäisen juoksupukuni, vanhat hanskat ja kengät. Nämä sitten riisun ja laitan keräyslaatikkoihin ennen juoksua. Juoksun jälkeen olen varannut esim. lämmintä ja kuivaa vaatetta, pienen pyyhkeen, nenäliinoja yms. Juomia ja vähän energiaa saamme maaliin tultuamme järjestäjiltä.


 

 

Nämä on kaikki mun

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Matka-aikataulu:

 

Perjantaina, kun mieheni I on tullut töistä, syönyt ja ottanut päiväunet lähdemme ajelemaan kohti lentokenttä. Hotelliin kirjauduttuamme lähdemme syömään ja paluumatkalla käymme tekemässä lähtöselvityksen ja jätämme matkalaukkuni kentälle. Loppuilta menee rennosti sängyssä tv:tä katsellen.

Lauantaina herätys n.klo 5 ja varhaisaamiaiselle. Hotelli Hilton on ihan lentokentän vieressä ja pääsemme katettua reittiä nopeasti terminaaliin. Varaudumme kuitenkin ajallisesti turvatarkastukseen, jossa saattaa olla jonoja.

Lento lähtee klo 8.00 ja on perillä Heathrow´n lentokentällä klo 9.10 paikallista aikaa. Toivottavasti lento ei ole kauheasti myöhässä.

Lentokentällä tiemme mieheni kanssa eroavat. Meillä Vetikko Travelilaisilla on kokoontuminen tullin jälkeen tuloaulassa ja me nousemme bussiin, joka vie meidät kohti London Marathonin Expoa. Expo on ExCel´ssä, itä-Lontoossa. Royal Victoria Dock´ssa. Vielä ei ole tietoa kauanko Expossa viivymme, mutta jokainen jonottaa itse numerolappunsa ja mitä sitten niiden kanssa saadaankaan. Expo on iso alue ja esillepanijoita kymmeniä, joten siellä saisi jaloitella tarpeekseen, mutta juoksijat tietäen yritämme säästellä jalkoja sunnuntaita varten.


Strand Palace Hotel


Saamme hotellihuoneet vasta klo 14 jälkeen, joten käymme jättämässä laukut hotelli Strand Palaceen säilytykseen ja käymme syömässä matkanjärjestäjän suunnitteleman lounaan.











Tässä kohtaa kohtaamme taas mieheni I:n kanssa ja yritämme vaihtaa huoneita niin, että pääsisimme samaan huoneeseen. Katsotaan kuinka käy.

Loppupäivä on vapaata ja valmistautumista sunnuntaita varten. Koska emme onnistuneet saamaan lippuja lauantain FA-cupin jalkapallo-otteluun, saatamme mennä katsomaan jonkin musikaalin. Ehdimme katsoa matsin jossakin pubissa ja sitten musikaaliin, jos mieheni I on saanut metsästettyä liput iltapäivällä ennen kohtaamistamme. Tällainen iltaohjelma säästää jalkojani ja ehkä vie ajatukset sunnuntaista.

Koitan päivitellä blogia matkan aikana, mutta voipi olla, ettei aika ja taidot riitä.

maanantai 18. huhtikuuta 2016

"ÄLÄ TÄRISE MATKALAUKKU...

... ei juna vielä lähde", oli yksi edesmenneen isäni käyttämiä sanontoja. Minä käsitin sen niin, että ennen reissuun lähtöä, kun oli sitä matkajännitystä ja teputeltiin ympäriinsä, olisi pitänyt vain rauhoittua. Nyt sitten netissä (kiitos tietotekniikan) törmäsin tähän tuttuun sanontaan ja siellä se oli liitetty ilmavaivoihin eli kun oli päässyt pieru käytettiin tuota ilmaisua "pehmittämään" tilannetta. Suomalainenhan ei osaa pyytää anteeksi. No, minä kyllä edelleen täällä tärisen kuin lähdössä oleva matkalaukku- tosin ilman ilmavaivoja.

Tärinä on ilmeisen ymmärrettävää, kun n. 10 vuoden unelma on täyttymässä. Varsinkin, kun viime vuosi meni akillesta ja kantakalvoa parannellessa eikä kisakokemusta kertynyt. Nyt tuntuu kuin olisi ensimmäistä maratoniaan lähdössä juoksemaan. Tämä epävarmuus...

Laitan tähän toiseksi viimeisen viikon kevyet treenit ja sen jälkeen vähän tulevan matkan suunnitelmista ja ohjelmasta.

The Aim Towards London Marathon:

 

Viikko 16 ja 2 viikkoa jäljellä


Toteuma:

Ma 11.4   Ohjelman mukaan
                 lepo
Ti 12.4     Ohjelman mukaan
                    10minER 5:46min/km
                    15minTR 5:10min/km
                    10minER 5:46min/km
                  = 35min, 6.35km   
Ke 13.4   Ohjelman mukaan
                  30minSR 5:20min/km
                  = 30:08min, 5.6km
To 14.4    Ohjelman mukaan
                   40minER 5:46/km
                   = 41:42,9, 7.21km
Pe 15.4   Ohjelman mukaan
                  lepo
La 16.4   Siirto sunnuntailta
                  2mailia/3.2km ER
                  4mailia/6.4km HMP (puolimaratonin vauhtia)
                  2mailia/3.2km ER
                  = 1:12,39min, 13.02km, keskivauhti 5:34min/km (nopein km 5:05min/km)
Su 17.4    Siirto lauantailta
                  10minER 5:56min/km
                   2x 5minIR (5:30-5:20-5:10-5:00-4:50min/km, 2.5minER 5:46min/km)
                  10minSR  5:30min/km
                   = 35min, 6.33km
Yhteensä   38.51km, 3h33min.

Maanantain levon käytin mielelläni, koska tein siinä työvuorolistastan vapaapäivästä poiketen iltavuoron, jotta sain ensi viikon torstain vapaaksi. Juoksut on sujuneet hieman kovempaa kuin olisi pitänyt, kun olen samalla testannut Suunnon juoksumittaria : ) Perjantain pidin myös ihan lepopäivänä, kun oli aika väsynyt olo eikä kuntopiiritreeni iskenyt. Lauantaina juoksin tuon sunnuntaille merkityn 13km:n lenkin. Tuon 6.4km:n puolimaraton vauhtisen jakson juoksin aluksi vanhaa puolimara vauhtiani eli lähelle 5:00min/km, mutta loppu meni lähemmäksi tämän vuotista vauhtia. Kun alkoi lopun rauhallisempi tahti, osui matkalle pieni mäki ja jalat olivat hetken ihan puuta. Vetryivät kuitenkin nopeasti ja lopuksi juoksusta jäi ihan hyvä tunne. Sunnuntain lyhyt piti juosta taas juoksumatolla, koska "vettä sattaa, kuinka vettä voi sattaakaan..." .

Olen siis saanut järjestettyä hyvän lähestymisen juoksumatkaa ja juoksua ajatellen. Viimeisellä viikolla pääsen vapaille jo tiistaiaamuna yövuorosta ja siten saan nukuttua omassa sängyssä 3 yötä ja toivottavasti hyvin. Muut 2 yötä ennen juoksua ovatkin sitten kysymysmerkki nukkumsien suhteen. Tosin aina sanotaan ettei kannata pelätä, vaikka se edellinen yö tulisi nukuttua huonosti, jos on saanut aiemmat yöt nukuttua hyvin.

Muutakin säätämistä tuli tehtyä matkan suhteen. Huomasin nimittäin matkalippua tutkiessani ja käytyäni Finnairin sivuilla asian tarkastamassa, että minulle ei ollut vielä laitettu lentokoneeseen paikkaa. Mieheni I oli jo omaa lentolippua ostaessaan varannut paikan, koska luulimme, että meillä ryhmämatkalaisilla olisi paikat valmiina. Ei muuta kun soittamaan Finnairin 24/7- palveluun. Ensimmäisellä yrittämällä jonotin reilun puoli tuntia ja annoin periksi (nälkä). Illalla klo 20.30 pääsin melkein heti läpi ja sinkin oikein hyvää palvelua. Ystävällinen nainen tarkisti ettei minulle tosiaan ole paikkaa varattuna ja koska minulle oli ilmoitettu, että lähtijät tekevät lähtöselvityksen itse Helsinki-Vantaan lentokentällä, voisin varata jo nyt paikan. Olimme tarkastaneet jo aiemmin, että mieheni I:n vieressä on mennessä paikka vapaana ja sain sen varattua. Paluumatkalle vaihdoimme tämän ystävällisen asiakaspalvelijan avustuksella ensin mieheni paikan uudelle riville ja sitten minut siihen viereen. Hienoa - pääsemme matkustamaan totuttuun tapaan, vaikka matkamme ovatkin varattu eripaikoista.

Olemme myös suunnitelleet huoneiden vaihtoa perille päästyämme. Minä olen yhteismajoituksessa toisen naisjuoksijan kanssa ja mieheni I on varannut itselleen yhden hengen huoneen. Jos tälle minulle suunnitellulle huonekaverille sopii, voisimme vaihtaa niin, että hän saisi mieheni yksiön ja me saisimme matkatoimiston järjestämän kahden hengen huoneen. Jos se ei onnistu, lupasin käydä yökylässä mieheni luona sunnuntai- ja maanantaiöinä. Varasin myös hänen wc:nsä sunnuntaiaamuksi (maratonpäivä), jotta saa rauhassa toimittaa....

Koska kukaan ei jaksa lukea kovin pitkiä päivityksiä, niin tehdään nyt niin, että lopetan tähän ja kun tiistaiaamuna pääsen töistä aloitan päivittämään selvitystä aikatauluista, juoksuvaatetuksesta, sääspekulointia (edelliseen liittyen) yms.



Lähtöporttia rakennetaan Kuva: Daily Mail 2014
  
Jotain tuollaista porttia olen ensi sunnuntaina etsimässä ja siitä lisää kohta...
 


sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

HERMOJA KOETELLAAN...

...ainakin mieheni I:n, koska nyt se on alkanut. Tällä viikolla heti maanantaista alkoi jahkailu Lontoon maratonista. Siis minä jahkailin kestääkö kunto? Millainen ilma? Mitä mukaan? jne. jne. Onneksi mieheni on jo tähän tottunut, että ainakin viimeisellä viikolla ennen kisaa ei ole muuta elämää. Syöminen, juominen ja wc:ssä ravaaminen (se juominen). Kunto kysymykseen mieheni vastasi tosi kannustavasti, että kunhan maltat viimeisen viikon LEVÄTÄ, niin eiköhän se kunto sieltä TAAS löydy. Hän siis vain painotti sanoja, ei huutanut ; ). Ja säätä ruvettiin tutkimaan accuweatherista jne. jne. Valmisteluita olen tehnyt jo pitkän aikaa, mutta laitan tänne näinä viimeisinä viikkoina vasta juttua (ja ehkä niitä jahkailuja) niistä.

Mieheni I kysyi minulta viikon ohjelmaa kerratessani, että "mikä on lyhyt pitkälenkki?" Tietysti pilkettä silmäkulmassa. Minä selitin tärkeänä, että "jos ohjelmassa on pisin pitkälenkki 30-35km, niin silloin kun aletaan keventään kisaa kohti pitkälenkkikin lyhenee eli tällä viikolla on lyhyt pitkälenkki 21km ; )
Senkin takia on hyvä tietää millainen pitkälenkki on kyseessä, että tietää milloin se juoksija palaa takaisin. Pitkä lenkki = n. 3h ja lyhyt pitkälenkki = n. 2h.



Viikko 15 ja 3 vk:a jäljellä
  

Toteuma:

Ma 4.4   Ohjelman mukaan lepo
Ti 5.4     Ohjelman mukaan
                35min, 6.17km, 5:40min/km
Ke 6.4    Ohjelman mukaan
                 10minER 5:45min/km
                  4 x 7minTR 5:00min/km+palautus 2minER 5:45min/km
                 10minER 5:45min/km
                 = 55min, 10km, keskivauhti 5:32min/km
To 7.4     perjantailta lepo
Pe 8.4     To+pe yhdessä
                 45:22min, 7.93km, 5:43min/km
                    + 20min. kokovartalotreeni kuntopiirinä
La 9.4      Ohjelman mukaan
                    3mailia/4.8km SR 5:30min/km
                    2mailia/3.2km TR 5:00min/km
                    3mailia/4.8km SR 5:30min/km
                     = 1:10:46, 12.97km, keskivauhti 5:27min/km 
Su 10.4    Ohjelman mukaan
                   7.5km 5:55min/km
                   6km 5:30min/km
                   7.5km 5:55min/km
                     =2:00:34, 21km, keskivauhti 5:44min/km

Yhteensä   58.07km, 5h26min. + kuntopiiri 20min = 5h46min
                    

Maanantaina ihana lepopäivä - eka viikkoon. Tuli tarpeeseen ja sitten tiistaina kevyt kolmevitonen meni kevyesti. Keskiviikkona otin käyttöön Suunto juoksumittarini (mittarista lisää tuossa myöhemmin) ja vauhtien pidossa hieman hakemista, kuten koko loppuviikon. Yövuoroista ja yleisestä väsymystilasta johtuen lauantain treeniin lähtö oli haastavaa, mutta yllätys, yllätys tuon alun 5km:n jälkeisen vauhdikkaamman osuuden aikana alkoi juoksu luistamaan. Voi olla, että tuli vähän liikakin kova treeni minun tasoiselle. Myös sunnuntain pitkis (se lyhyt pitkälenkki) sujui hyvin ja siinäkin tuo keskivauhti oli ihan hyvä. Tein siinä tuon maratonvauhtisen 6km välillä ja ihan hyvin sujui.


Joko se tankkaus alkoi?
Pitkänlenkin (vaikkakin lyhyen) jälkeen maistui lasagne ja lasillinen viiniä (ne flavonoidit on tärkeitä).









Vielä vähän "asiaakin". Niin tuosta aiemmin mainitsemastani uudesta Suunto -juoksumittarista. Olen ollut jo n. 10vuotta Garmin uskollinen, mutta varsinkin viime kesänä kyllästyin G:n, kun ei löytänyt sateliitteja, GPS-yhteys pätki ja matkanmittaus oli mitä oli. Ja näitähän ongelmia on kaikilla juoksumittareilla, mutta.... Joulun jälkeisestä alennusmyynnistä ostin tuon Suunto Ambit2S:n. Näissä kaikissa juoksumittareissa on myös se vika, että jos haluat mittarin, jossa on pitkä akunkesto, niin niissä on aina ihan sairaan paljon toimintoja joita ei itse tarvitse. Niin tässä Suunnossakin. Olen nyt vasta yrittänyt opetella käyttämään tätä uutta/vanhaa (malli on jo vanha) mittaria ja pikku hiljaa se alkaa onnistua ja siihen tottuu. Tällä viikolla on teemana ollut siis juoksumittaritekniikka ja asfalttijuoksu (jalkojen totuttaminen juoksumaton jälkeen).

Suunnon mittari on enemmän kellon näköinen, mutta meikäläisen kanankoipi ranteessa edelleen aika massiivinen.



Minun uusi, muille tuttu

Torstaina tuli juoksumatkaan liittyen postia sekä Vetikko Travelilta että Lentokeskuksesta. Vetikko Travelista tuli matkaohjelma aikatauluineen ja hyvä tietää -osio. Lentokeskuksesta lähetettiin sähköiset lentoliput, jee.

Sähköinen lentolippu




Postia Vetikolta










                                            



Laitan näistä matkajärjestelyistä ja jahkailuistani väliraporttia ensi viikolla. Saattahan olla, että joku Lontoon maratonista kiinnostunut eksyy näille sivuille ja saa tietoa miten matka on järjestetty yms. 




torstai 7. huhtikuuta 2016

LÄHTÖLASKENTA ON ALKANUT...

...koska harjoitteluohjelmassa lukee tämän viikon ohjelmassa "4 WEEKS TO GO!" eli 4 viikkoa jäljellä. Tämähän tarkoittaa sitä, että tämän viikon jälkeen on tehty kaikki mitä voidaan ja alkaa lähestymisvaihe (engl. tapering) eli harjoittelu kevenee. Tällä viikolla on viimeinen pitkä pitkälenkki, koska pitkien lenkkien pituuskin lyhenee. Tämän viikon jälkeen alkaa sitten se jännäminen puhkeaako kunto kukkaan vai?


The Aim Towards London Marathon:


Viikko 14 ja 4 viikkoa jäljellä


Toteuma:

Ma 28.3   Ohjelman mukaan lepo
Ti 29.3      30minSR muunneltu
                    10min. 5:10min/km
                    10min. 5:20min/km
                    > loput 5:30min/km
                     = 32:15min, 6km
Ke 30.3    Ohjelman mukaan
                   50:07min, 8.5km, 5:45min/km
                     + Tikis treeni11 15min.
To 31.3    Pitkälenkki (siirto sunnuntailta)
                   3h10min, 30km, 6:15min/km    
Pe 1.4      Siirto lauantailta muunneltu
                  10min. 5:46min/km
                  10min. 5:30min/km
                  10min. 5:46/km
                    = 30min, 5.26km
                        + Tikis treeni 12 20min.
La 2.4      Ylimääräinen lämmittelynä
                    37:36min, 6.5km, 5:45min/km
                      + Tikis treenit 13+14+15 kooste 40min
Su 3.4      Siirto torstailta
                  10minER 5:46min/km
                    3x 10minTR 5:00min/km
                           3minER 5:45min/km
                  10minER 5:46min/km
                  = 60min, 11.19km
               
Yhteensä    67.45km, 6h40min+ Tikis 1h15min= 7h55min

Maanantaihin osui sopivasti lepo, koska olimme keikkamatkalla Helsingissä. Tämä viikko meni suurinpiirtein samoissa merkeissä kuin viime viikkokin. Jouduin siirtelemään treenejä, mutta kaikki tuli tehtyä ja vähän ylikin. Pitkälenkki torstaina sujui hieman paremmin kuin aiemmin, kun 20km meni aika kevyesti ja vasta sitten alkoi painaa. Tässä vaiheessa kuitenkin arveluttaa miten sitä jaksaa 42.2km, jos 30km tuntuu näin jaloissa. Ainut toivo on, että kun harjoittelu tämän viikon jälkeen kevenee, niin se kunto sieltä löytyy. Olen tehnyt vaihtelevalla menestyksellä myös tuota Tikiksen lihaskuntotreeniä, joka on tuonut lisäharjoitteita juoksun lisäksi sekä tuonut vähän lisärasitettakin. Toivotaan, että niistä on ollut hyötyäkin eikä vain väsyttänyt.


Lupailin jo aiemmin, että laitan tänne muidenkin "käsityöläisten" taidonnäytteitä, kun nuo omat on vaiheessa eli kesken.




Nilkkakoriste..

... eli seuran logo

Taiteilijana Raija MG-Galleria, Kangasala.







perjantai 1. huhtikuuta 2016

OLEN 60069....

... eli postia Lontoosta tuli vihdoin torstaina (24.3). Vetikko Travelista oli jo aiemmin tullut sähköpostia, jossa ilmoitettiin, että postia Lontoosta pitäisi tulla 8.4. mennessä ja jos ei niin sitten viestiä heille.

Torstaina sain siis sähköpostia, jossa tieto juoksunumerosta, joka on 60069! Lisäksi sähköpostissa oli tulostettava registration form (=rekisteröinti- ilmoitus), joka on oltava mukana, kun numerolappu+muut tarvittavat tavarat haetaan kisaexposta.

Rekisteröintikaavake
Viimeiset ohjeet ulkomaalaisille juoksijoille




Mukana oli myöa tulostettava 20 sivuinen you essential race day instructions (= sinun tärkeä kisapäivä oppaasi). Opas on kirjoitettu "amerikkalaiseen" malliin ja jokaista tärkeää asiaa kerrotaan moneen kertaan. Tärkeintä on muistaa ottaa rekisteröinti-ilmoitus mukaan, kun haetaan numero/osallistumislappua. Tässä korostetaan ettei ilmoitus kisaan pääsystä riitä. Moneen kertaan varoitetaan numerolapun luovuttamisesta toiselle tai sen vahingossa vaihtumisesta. Jos juokset ilman numerolappua sinut poistetaan radalta viimeistään maalisuoralla, jossa on tuomareita valvomassa juoksua jne. On oppaassa paljon, paljon hyviä ohjeita ja esim. junien aikatauluja.



The Aim Towards London Marathon:

 

Viikko 13

 

Toteuma:

Ma 21.3   45SR (siirto torstailta)
                   45:39min, 8km, 5:40min/km
Ti 22.3     Pitkä lenkki (siirto sunnuntailta)
                    3:07:00min, 30km, 6:15min/km ( 2km 6:00min/km)
Ke 23.3    30SR ylimääräinen 
                    33:07min, 6km, 5:30min/km 
                     + Tikis treeni8 15min.
To 24.3     Siirto tiistailta
                    10minER 6:00min/km
                    15minTR 5:10min/km
                     3minIR 5:00min/km palautus 2minER 6:00min/km
                     3minIR 5:30min/km palautus 2minER 6:00min/km
                     3minIR 5:16min/km palautus 2minER 6:00min/km
                     3minIR 5:00min/km palautus 2minER 6:00min/km
                     3minIR 5:16min/km palautus 2minER 6:00min/km
                    10minER 6:00min/km
                    = 60min, 10.71km
Pe 25.3     Ohjelman mukaan lepo
La 26.3     Ohjelman mukaan
                     10minER 5:45min/km
                     10minHR  2min 8% mäki palautus 1min
                                       2min 6% mäki palautus 1min
                                       2min 5% mäki palautus 1min
                                       1min 4% mäki
                     10minER 5:45min/km
                     = 30min, 5.18km
                     + Tikis treeni10 20min.
Su 27.3    60minER (siirto keskiviikolta muunneltuna)
                  3km 5:45min/km
                  3km 5:30min/km
                  4km 5:45min/km
                  = 57:07min, 10km

Yhteensä   69.89km, 6h52min+Tikis 35min= 7h27min


Tämä viikko meni todelliseksi säätämiseksi, kuten tuosta toteumasta huomaa. Yövuorojen ja hierojan vuoksi siirsin pitkän lenkin jo tiistaille, joka sopi kohtalaisesti, koska edellisellä viikolla pitkis oli keskiviikkona. Tämän viikon pitkis ei kulkenut sen paremmin kuin viime viikkoinenkaan (?). Hieman se mietityttää, mutta olisiko syynä juoksumatolla juokseminen. Yritän ensi viikon pitkiksen juosta ulkona, josko se sujuisi paremmin. Hieman tuo pelottaa, kun voimat ja into ei riitä 30km:ä. Tällä viikolla myös tuo Tikiksen koko kropan treenihaaste tökki. Tiistain treenin ohjeita yritin löytää vasta keskiviikona tietokoneelta, kun siirsin lihaskuntoharjoittelun keskiviikolle, koska jalat eivät olisi kestäneet pitkistä ja alakroppatreeniä samana päivänä. Jäi tekemättä, kun en löytänyt koko ohjetta. Keskiviikon Tikis oli osin vaikea eikä oikein innostanut siis löysä 15min. Ja kruununa torstain Tikis joka jäi kokonaan tekemättä, kun oli sen verran vaikeita suorittaa ja oli taas punnerruksia. Onneksi lauantainen Tikis oli taas kiva. Pulssi nousi ja jalat väsyivät, kun tein treenin mäkijuoksun jälkeen. 

Tikis treeni10     Alkulämmittely: Kyykyssä polvien/nilkkojen availu 30s
                                                      Vartalon kierto+kurotus kyykyssä 30s
                                                      Lantion pito 30s
                                                      Kyykky pito 30s
Ja itse treeni:                         

                         Ilmakyykky x 12
                         Askelkyykky x 12 (6/puoli)
                         Askelkyykkyvaihtohyppy x 12
                         Kyykkyhyppy x 12 
                             3-5 kierrosta 

London Marathon lähettää myös sähköpostia ja kertoo viimeisimpiä uutisia, harjoitus- ja kisavinkkejä yms. Nyt tuon rekisteröintilomakkeen jälkeen tuli oikein kannustusviesti otsikolla:

How to run your perfect race

Kopion tähän alun tuosta viehättävästi kirjoitetusta jutusta.
 "The Virgin Money London Marathon is really something special. You pass some of London’s greatest landmarks, the route is flat and fast, there are so many runners of all abilities toeing the line together all ready to complete 26.2 miles and give it everything they’ve got. The crowd support is so amazing it sends shivers down your spine and carries you the whole way along the route and across the line. It’s going to be one of the most memorable days of your entire life. Let’s make it that way because you run the race of your dreams and come bowling down the Mall with a huge grin on your face and probably tears of joy streaming down your face."

Maalin jälkeistä tunnelmaa Lontoon maratonilta 2014 kuva: Daily Mail
 


 

Askartelu: 

  

Äitini nimipäiväkortti, jota lukuun ottamatta en ole ole paljon ehtinyt askartelemaan.



















Aihioita olen väsännyt aina, kun on ollut vähänkin aikaa. Tulossa siis ainakin kukkakortteja. Ulkomailta sain tilattua ihania mangusteja 3D-kuvina. Niistä tulossa siis vähän erikoisempia kortteja, kun vain kehittelen niille arvoisensa "kehykset".





Kukkia joka lähtöön

Ihanat mangustit