torstai 4. toukokuuta 2017

JÄRVENKIERTO JAAVIN TAPAAN JA...

...toistaiseksi viimeinen satasen viikko. Viimeinkin olen saanut vähän mittaa päiväjuoksuihin ja olen löytänyt "rypästelyn" uudelleen. Olen tuossa tuskaillut, kun en saa riittävästi kilometrejä kasaan viikon aikana ja sitten muistin "rypästelyn". Viikko 17 alkoi taas maanantaisella vapaapäivällä. Tiistaina juoksin vain 8km yövuorojen välissä, joten tuumin, että loppuviikolle jää paljon kilometrejä kerättäväksi. Muotoutui suunnitelma to-pe rypästelystä. Ja lisää viikonloppuna, jos ei tuo riitä - niinkuin ei riittänytkään.

Torstaista tuli hyötyliikunta- vai pitäisikö sanoa hyötyjuoksupäivä. Kun minulla ei ollut autoa käytössä ja kirjojen laina-aika oli menossa umpeen, päätin lähteä juosten kirjastoon. Kirjat reppuun, juoksuvaatteet päälle ja menoksi. Atalasta Kaukajärvelle tulee tietä myöden (vaihtoehtoreitti ulkoilureittejä pitkin on lyhyempi)n. 7km. Ilma oli aurinkoinen, mutta kylmä tuuli kävi. Juoksu maistui ja kun kello olikin vasta vähän, päätin kotiin palatessa laittaa asiakkaan tilauksen pakettiin ja lähteä vielä postiin. Kuivaa vaatetta alle, paketti reppuun ja menoksi. Menomatka 3,40km ja paluu 2,95km. Hyötyliikuntaa reilun 20km:n edestä ja lisäksi mieheni I:n mieli hyväksi, kun toin postireissulta simantekoaineet mukanani.

Perjantaiksi suunnittelin järvenkierron Jaavin tapaan eli juoksisin äitini A:n luokse Pyhäjärven eteläpuolen kiertäen. Yleensä, kun juoksen äiti A:lle, juoksen Atalasta Kaupin kautta Näsijärven rantaa Särkänniemen ohi ja "Rantatietä" kohteeseen (17-18km). Kunnon pitkä lenkki tulee kuitenkin Pyhäjärvenkierrosta. Edellisestä järvenkierrosta onkin kulunut jo aikaa ja jouduin katsomaan Google Mapsista paljonko kilometrejä tulisi. Olin laiska enkä viitsinyt hakea tietoa muistiinpanoista tai täältä blogista. Sain arvioksi 28km. Jouduin ottamaan taas oikein repun, koska piti saada vaihtovaatteet mukaan, sillä paluumatkan tekisin nyssellä. Reppuun siis vaihtovaatteet, kaksi juomapulloa, 2kpl geelejä, matkakortti, avaimet, kännykkä ja vähän rahaa (jos jotain ongelmaa matkalla kohtaisin). Suunnittelin lähtöä klo 12 ja 12min yli lähdin matkaan.

Olin suunnitellut reitin, kuten ennen Varalan Maratoonareiden kanssa se sunnuntaisin juostiin. Atalasta lähdin kohti Linnainmaan Prismaa ja sieltä paloaseman (Aitolahdentietä) ohi Ristinarkun kautta Messukylään. Messukylässä juoksin tylsästi ihan Messukyläntietä kunnes laskin alas Iidesrantaan. Tämä pätkä on aina ollut ihan kivaa juosta. Viinikan "liikenneympyrän" (kuten me vanhat tamperelaiset sanomme) kohdilta lähdin juoksemaan Lempääläntien suuntaisesti. Puolessa välissä tätä tuttua reittiä huomasin, että olisi ollut paljon antoisampaa pyyhkäistä "ympyrän" läpi kohti Hatanpään valtatietä, niin olisin päässyt Arboretumin mukaville poluille. No, se oli jo myöhäistä, kun en viitsinyt tehdä muutaman km:n paluuta. Tämä pätkä Lahdenperälle olikin tylsää. Rantaperkiöltä pääsinkin sitten jo metsään ja Härmälän kautta kohti Pirkkalaa. Suunnitelma oli tehdä tämä pitkis ultraharjoitteluna eli ottaa mukaan kävelypätkiä. Koska alkumatkasta oli paljon liikennevaloja, niin en sitten kävellyt, kuin ne hetket jolloin kaivoin repusta juomapullon ja join. Pirkkalan "läpi juoksu" tuntuikin pidemmältä kuin muistin. Härmälässä olin seurannut pyöräilyreittiä, mutta jossain vaiheessa hukkasin merkit ja jatkoin tutusti Naistenmatkantien viertä. Yhdessä kohtaa (Turrin kohdilla) oli kaivettava kännykkä ja kartta esille,kun tuntui etten ikinä tulisi Rajasalmen sillalle. Tarkastus kertoi, että matkaa oli n. 2km. Rajasalmen sillan ylityksen (kevyenliikenteenväylä menee kaksi kertaa alikin) jälkeen pääsin ihan Pyhäjärven rantaan, josta oli kyllä tehtävä pieni koukkaus alikulun kautta Nokiantielle ja taas vähän matkan päästä alikulun kautta takaisin rantaan Villilän saaren kohdilta. Villilänniemessä reitti kulki ihanien (kalliiden) rivitalojen ohi. Odotin Raholan vedenpuhdistamoa (tamperelaisittain paskavatkaamoa) ja odotin ja odotin..Se olikin yllättävän kaukana. Ja se Simolankatu jatkuu ja jatkuu... Juoksumittari näytti jo yli 30km:ä eli arvioni oli hieman pielessä. Hutikonpolku olisi hieman lyhentänyt matkaa, mutta sitkeästi painelin ohi Pispan palvelutalon ja parin mutkan takaa vihdoin näkyi äitini A:n talo.

 
Jaavin järvenkierto reitti

Tilastot

Matkaa kertyi siis 31,39km. Olin kyllä aika väsynyt, kun pääsin äitini A:n hoiviin. Edelleen palautuminen sujuu hyvin ja nopeasti. Suihkun ja keiton jälkeen olin taas ihan kunnossa. Tosin illalla uni maittoi ja kasvoja kuumotti päivällä saatu aurinko. Pienenä yksityiskohtana huomasin kartasta, että Jaavin järvenkierrosta  muodostuu makuullaan oleva "J". Se siitä palautumisesta.

Saadakseni sen viimeisen satasen viikon ennen Kokkolaa täyteen piti minun vielä juosta n. 30km la-su. Lauantaina juoksin palauttavan hitaan Niihamanlenkin reilu 12km. Sunnuntaina, kun satoi lunta, juoksin vajaan 15km juoksumatolla snookerin MM-kisoja seuraten. Viikon saldo 100,9km.

Lähestyminen Kokkolan Ultra Runille alkaa sitten seuraavasti: viikolla 18 juoksen n. 70km, viikolla 19 n. 50km ja viikko 20 onkin lomaviikko ja lenkit tosi kevyitä huvituksen ja tuntemusten mukaan. Muutama seuraava blogi kertookin sitten taas valmistautumisesta, menttaaliharjoituksista, vetkuttelusta ja edestaas veivaamisesta. Tällä hetkellä avoimia kysymyksiä ovat: huoltaja, hotelli, junan aikataulut ja muu aikataulutus, vaatetus, ravitsemus jne. Palataan näihin pähkäilyihin, mutta paljastetaan vihdoin TAVOITE:

1. Oma uusi ennätys 17x,xxxkm
2. kohta 1. onnistuessaan tarkoittaa uutta SE:tä N55 sarjassa

Palataan tähän pähkäilyyn - kohta.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti