perjantai 16. kesäkuuta 2017

TAAS MENNÄÄN...

... ja ihan ex tempore. Juoksuohjelmaani tupsahti Lattomeren ultraintervalli. Ajattelin laittaa ihan nopean päivityksen näin kisan aattona, mutta palataanpa ajassa vähän taaksepäin.

Kokkola Ultra Runin jälkeen palautuminen oli taas hämmästyttävän nopeaa. Erittäin iloinen olin, koska etureidet eivät kipeytyneet ollenkaan vain pohkeet olivat hiukan jäykät. Ja kahdessa varpaassa kynnen alla rakot.


Sunnuntaina illalla


Seuraava aamu
 Kotiin tullessa täytyi tyhjentää nuo rakot sekä "akaavarpaan" että 4. varpaan kynnen alta. Ja seuraavana aamuna ja iltana jne. Taas se vei noin 4pv, kunnes ei enää erittänyt nestettä. En niitä muuten alkanut operoida, kun tuo "akkavarpaan" kynsi ikään kuin kellui, mutta nesteen poistuttua imaisi takaisin "kiinni". Saa nähdä miten kestää tulevan juoksun eli ei mitenkään.

Olisin päässyt ihan mukavasti palaamaan treenaamaan, mutta aluksi palauttelin n. viikon ja sitten olen juossut vain muutamia lenkkejä. Koska en palautunut täysin, en lähtenyt puolikuntoisena Anun maratonin 50mailiselle, joka oli todella harmi.Mutta sitten löysin Lattomeren Ultraintervallin, joka juostaan 17.-18.6 Nakkilan Lattomerellä (vai Lattomeressä). Ultraintervalli on 8x13km 24 tunnin aikana. Ensimmäinen lähtö on 17.6 klo 9 ja seuraavat aina 3 tunnin päästä edellisestä eli klo12, klo15, klo18, klo21, klo24, klo03 ja klo06. Jokainen osallistuja lähtee samalla kellonlyömällä ja riippuen juoksuvauhdista loppuaika 3 tunnista jää "lepoajaksi". Lopuksi kaikkien kierrosten ajat lasketaan yhteen ja saadaan loppuaika 104km:n matkalle.
 Mielenkiiintoiseksi tämän tekee ainakin minulle tuo lepoaika. Ruokailut tulevat olemaan helpompia, kun on vähän aikaa sulatella, mutta aina uudelleen juoksuun lähtö on haastavaa. Joutuu myös miettimään vaatetusta siltä kannalta, että kuinka usein pitää vaihtaa paita tai koko vaatetus. 

Taas on pakattu
Suunnittelin siten, että juoksen kaksi kierrosta samalla alaosalla ja paidan vaihdan joka kierrokselle. Paitoja on mukana ainakin se 8kpl, alaosia siis 4kpl ja yötä varten juoksucapreja ja vielä yhdet pitkät juoksuhousut. Varalla on pitkähihaisia ja jopa takki. 

Säätiedot ilmoittavat päivälämpötiloiksi 20-22 astetta ja yöksikin 12-13 astetta, joten ihan hyvät ilmat on luvassa. Päivällä jopa vähän liiankin lämmintä minulle. Lippalakki ja aurinkorasva on pakattu. 

Juoksu on KPK24/7 Satakunnan yhteislenkkiporukan talkoilla järjestämä. Osanottomaksu on 20€ ja nyyttäriperiaatteella saa tuoda kaikille jotain tankattavaa.Palaan tunnelmiin juoksun jälkeen, koska nyt pitää vielä hakea kylmälaukku ja tuoli varastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti