maanantai 1. tammikuuta 2018

HAAVEET KAATUU...

... tai ainakin emäntä. Blogi on ollut tauolla syystä AUTSHH! eli kohta kerron ettei kesällä ja ulkomailla kannata kaatuilla. Pari juoksukaveria piti tuossa taannoin taukoa blogiensa kirjoittelussa syystä, että olivat telakalla. Selittivät mielestäni fiksusti, etteivät viitsineet sitä valitusta yms. negatiivista kirjoitella. Onhan se totta, että jos blogi on liikunta-aiheinen eikä sitä liikuntaa voi harjoittaa, niin onko aihetta kirjoittaakaan. Nyt minulla siis telakkavaihe ohi ja vaikka haaveet kaatuivat eli suunnittelemani kisat menivät ohi suun, on taas uudet haaveet löydetty.

Kertausta:

Lomamatkallamme mieheni I:n kanssa lähdin siis aamulenkille ja vain n.1km:n jälkeen juoksutossun kärki otti ilmeisesti kohollaan olevan laatan reunaan ja sitten mentiin. 


Heti hotellilla
Mukanani oli vesipullo, joten sain haavat heti huuhdeltua. Haavojen hoito olikin sitten hieman haastavampaa. En halunnut tuhlata aikaa lääkäriä etsiessä tai odottaessa hoitoon pääsyyn, joten otin omat "taidot" käyttöön. Nilkutimme mieheni I:n (joka ei nilkuttanut) kanssa apteekkiin. Sain kerättyä joitakin tarvikkeita hyllystä, kun myyjä ei ymmärtänyt mitä halusin ja valikoimakin oli aika heikko.









Hoitotarvikkeet






Haastavaa haavanhoito on kuumuuden ja liikkumisen vuoksi. Lämpöä oli 30 astetta ja koska lomaa oli vielä jäljellä en halunnut jäädä laakereille lepäilemään. Tosin pari päivää lepäilin rantatuolissa ja haikailin mereen uimaan.



Suihkuun
Aluksi en halunnut kastella haavaa, joka päivä joten se oli suojattava. Särkylääkettä jouduin myös ottamaan. Palasimme kotiin 2pv kaatumisen jälkeen ja pakko oli käydä Acutassa. Tosin sieltä minut passitettiin kotiin ilman lääkärissä käyntiä, kun haava oli niin hyvännäköinen ja puhdas. Jatkoin siis omahoitoa tosin paremmilla aineilla, kuin aiemmin.
Mepitelit














Paraneminen oli hidasta ja varmasti oma toimintanikin sitä hidasti. Kävin töissä (uusi työpaikka) ja olin koko ajan jaloillani. Lisäksi yritin harrastaa liikuntaa pyöräilemällä. Jalkaa aristi melko pitkälle syksyyn, mutta varsinaista kipua ei ollut.
220717
010817




030917

261217
Tilanne on nyt loppuvuodesta melko hyvä. Polven alla oleva alue on ilmeisesti tehnyt arpikuodosta, joka hieman kiristelee uudistuvan ihon alla. Normaalisti olen harjoitellut jo 3-4 kk.



 







En yleensä helposti neuvo muita, mutta nyt annan ohjeet:

Käy ehdottomasti lääkärillä (vaikka olisitkin itse hoitaja). En nimittäin saanut mitään korvausta itsehoitotuotteista eli haavanhoitotuotteista, joita kului n. 100€ edestä! Vakuutusyhtiö vaati lääkärinmääräyksen hoitotuotteille.

Toiseksi olisi ollut syytä ottaa bakteerinäyte, koska paraneminen oli hidasta ja epäilen haavaan tulleen lämmön ja pelkän rasvasidoksen johdosta lievän tulehduksen.

Jottei tästä pitkästä aikaa uudesta päivityksestä tulisi liian pitkää palataan uusiin haaveisiin ja tavoitteisiin seuraavassa kirjoituksessa, jonka lupaan ilmestyvän heti pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti