lauantai 13. tammikuuta 2018

MENNEET JA TULEVAT...

... on nyt pähkäilty, joten menneistä on yritetty päästä yli ja tulevia odotetaan mielenkiinnolla kiihkeästi. 

Menneet eli vuosi 2017:

Vuoden 2017 vähäiset

Eipä ole lukemissa hurraamista. Juoksua tuli vain 2300km. Ainut valopilkku on tuo pyöräily 395km. Työpaikan vaihto Tampereelle mahdollisti taas pyöräilyn lisäämisen hyödyntäen työmatkaa. Jospa keväällä, kesällä ja syksyllä voisin tehdä taas työmatkat juosten-pyöräillen vuorotahtiin. Olihan tuon pyöräilyn lisäksi toinenkin valopilkku eli tein uuden PB:n(personal best= oma ennätys) 24h juoksussa tuloksella 172,692km. Ja sitten hyvästellään tuo viime vuosi. 

Tulevat eli  vuonna 2018:

Laiskan täytyi aloittaa taas ihan peruskunnon kohottamisella tämä(kin) vuosi. Talvikuukaudet tammi-helmikuu vedetään ihan peruskuntokautta. Juoksulenkit mennään hitaasti (kun ei nopeastikaan pääse). Lisänä lihaskuntoa ja kehon huoltoa. Jossain kohtaa jo aika piankin pitäisi ottaa ohjelmaan nopeutta ja voimaa juoksuun lisääviä veto- ja mäkiharjoituksia. Harjoitusmäärien säätämisessä on aikamoinen homma, kun ikää kertyy niin rasituksen ja levon tasapainottaminen vaikeutuu. Pitkänmatkan juoksijan, kun pitäisi kerätä harjoituskilometrejä ja ehtiä lepäämään. Koska harjoitteluvauhti on hidas, harjoittelun kesto pitenee ja vaatii enemmän palautumisaikaa. Tätä pähkäillessäni siirrytään suunnitelmiini...

Tälle vuodelle on tulossa 3 päätapahtumaa. Kaksi osuu kevääseen ja yksi kesään. Syksyllä on siis vielä vähän tilaa. Käyn nyt alkuvuodesta ainakin muutaman kerran kuukaudessa Petrin Maratonilla Kangasalla. Petri keräilee maratoneja saadakseen 9.6.2018 mennessä 199 täyteen ja tuolloin hän juoksee sen juhlamaratonin (200.). Meiltä on autolla vain 10min matka lähtöpaikalle ja reitti on virallisesti mitattu. Jos maratonin juoksee vähintään 3 juoksijaa, se lasketaan tilastoihin. Tänään sain vuoden toisen maratonini juostua! 

Nyt kun olen taas vaihteesta ns päiväduunissa haluaisin hyödyntää mahdollisuutta juosta muuallakin. Siksi olen laatinut jo kalenteriini muutamia muuallakin juostavia kisoja. Nämä siis päätapahtumien lisäksi. Tammikuun 28. päivä on "virallinen" kotirataultrapäivä. Silloin tulee juosta joko 25km tai 50km yhden päivän aikana. Ilmoittauduin jo Porin Katinkurussa juostavaan omahuoltoiseen tapahtumaan, mutta sitten kilpailijaksi nousi Espoon Esportilla sisähallissa juostava samainen kotirataultra. Täytyy vielä punnita vaihtoehtoja. Helmikuun 10.päivä juostaan taas Porissa APK-hallimaraton, jonne pitää perinteisesti mennä. Maaliskuun 4. päivä olisi Pohjalainen hallimaraton Vaasassa. Sinne olisi kiva mennä tuttuja moikkaamaan juoksun merkeissä.

1. Päätapahtuma:

14.04.2018 KARU, Kaarina Rata Ultra  http://run.karu.run/




Ohjelmassa on 12h ja 6h kisat. Minä juoksen 12h.Kisa juostaan siis Kaarinan urheilukentällä, joka on 400m tartan-pinnoitettu rata.  Järjestelyistä vastaa FMR(Finnish Maraton Runners) ja ULTRAFinn, joten homma on varmoissa käsissä ja jaloissa. Lisämausteena järjestäjät ovat luvanneet uusien SM-aikojen tekijöille mukavat rahapalkinnot.

2. Päätapahtuma:

 Juoksuhistoriani toinen SUURI unelma toteutuu toukokuussa. Eka unelmahan oli London Marathon

19.-20.05.2018 KEYS100 http://keys100.com/index.php

 
Aion siis lomamatkallamme Miamiin juosta 50MI Keys saarilla. Koska olemme lomamatkalla aion tyytyä tuohon n. 80km:n matkaan, koko matkan 100MI(=160km) sijasta. Kannattaa käydä katomassa linkistä maisemia. Haastetta on lämmön ja kosteusprosentin kautta, mutta aikarajat on jooooouuustavat.

3.Päätapahtuma:

02.-08.07.2018 Kauhajoki Ultra Running http://karhumaraton.fi/kurf/tietoja/


 

Suomen ensimmäinen 6vrk:n juoksu. Mukana on myös 48h, 24h, 12h ja 6 x marathon kisat. Olen ilmoittautunut tuohon 6 vrk:n juoksuun.

Päätapahtumani ovat kaikki ultramatkoja, joten yritän siksi juosta paljon maratoneja ennen noita tapahtumia. Tällä hetkellä minulla ei ole minkäänlaisia vauhtiominaisuuksia ja sen parantaminen tekee tiukkaa tuohon 1. päätapahtumaan mennessä. Palaan myöhemmin täällä paremmin jokaiseen kisaan valmistautumiseen ja tietysti kisaraportteja tulee perästä päin. 

Tällä erää ei muuta kuin treenaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti