sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

TERVEISIÄ...

... Pyynikki-juoksusta! Huomasin tuossa juuri, että on vierähtänyt jo yli viikko, kun olen tänne päivitellyt. Kerrataanpa vähän miten tähän iltaan on tultu.

Urheilu:

Viikko sitten sunnuntaina vedin tosi hyvän pitkän lenkin. Liekö lauantain lepopäivä auttanut, mutta pitkälenkki 26.5 km sujui aikaan 2:42:29, joka tekee keskivauhdiksi 6:08min/km. Hiukan oli kova vauhti pitkikselle, mutta kun se sujui niin se sujui : )
Edellisviikon saldoksi tuli 87.77km + 45min. kahvakuula.

Tämä viikko oli suunniteltu kevyeksi juuri tuon 10km kisan vuoksi. No, hyvä niin, koska "patit" alkoivat loppua, kun edettiin loppuviikkoa kohti. Alkuviikosta keräilin kilometrejä ettei ihan menisi lepäilyksi. Ma-ti saldo reilu 20km. Keskiviikko oli lepopäivä (en päässyt kuntosalille). To-pe:sta muodostui mielenkiintoinen. Torstaina pääsin töissä kuntosalille ja vedin 50min kahvakuula + voimailutreenin. Juoksin kotiin iltapäivällä 9 km. Sään salliessa aloitin myös pyöräilykauden. Poljin yövuoroon 9km ja tietysti perjantaiaamuna kotiin 9km. Sitten olinkin perjantaina niin vetämättömissä, että katsoin paremmaksi pitää ihan lepopäivän. Lauantaina juostiin pitkästä aikaa mieheni I:n kanssa lenkki. Matkaa kertyi 8.5km ja otin siihen 3+150m vedot. 

Aamulla sitten valmistauduin Pyynikki-juoksuun. Tämän vuoden eka kisa. Herätessäni klo 8.00 oli lämmintä vain 2 astetta. Kassiin täytyi taas pakata pari erilaista juoksuasua, koska päätös tehtiin vasta perillä. Mieheni I heitti minut Ratinan stadionille hieman ennen klo 11.00. 

Lähtöpaikka on vielä ihan tyhjillään
Ennen lähtölaukausta ilma selkesi ja aurinko alkoi paistaa. Juoksuun lähdin kuitenkin ohuilla pitkillä juoksutrikoilla ja pitkähihaisella juoksupaidalla. Ihan hyvä valinta. 

Juoksu sujui hyvin, vaikka taas Pyynikin mäissä muistin miksi tämä juoksu ei ole minulle paras mahdollinen. Vaikka olin lääkinnyt astmani kohtalaisesti, niin näkötornille päästyäni oli henki ollut piukassa muutaman kerran. Mutta sitten taas toisaalta palautuminen maaliin tultuani kävi nopeasti (?!).

Ihanan aurinkoisen juoksukisan päätepiste
Aikani oli tänä vuonna oman kellon mukaan 53.11 ja luulinkin juosseeni paremmin kuin viime vuonna. Tarkastuksen jälkeen tämän vuotinen aika on kuitenkin melkein 2min. huonompi kuin edellinen. 

Mikä Pyynikki -juoksussa on ollut aina huonoa on tulosten saaminen ja palkintojen jako. Melkein kahden tunnin odottelun jälkeen vasta palkittiin miesten ja naisten voittajat. Ja heidätkin ilman loppuaikoja. En olisi niitäkään jäänyt katsomaan, mutta tapasin muutamia seurakavereita ja heidän kanssaan oli mukava seisoskella auringossa ja vaihtaa kuulumiset.

Miesten sarjan I, II, V ja VI
Naisten sarjan 6 parasta























Askartelu:

Jonkin verran olen ehtinyt taas askartelemaankin. TV:tä katsellessa on valmistunut säärystimiä. Tein yhdet uudet joogasäärystimet ja mustat pitkät säärystimet. Sitten kehittelin omiin uusiin kenkiin ja farkkuihin sopivat nappisäärystimet. Kuva on vähän huono (yritin opetella itselaukaisijan käyttöä). Säärystimissä on pieniä palmikkoja (olen itse ihastunut niihin) ja raitoja sävytettynä valkoisiin kengännauhoihin ja sinisiin farkkuihin. Lisäksi laitoin isot valkoiset napit koristeeksi ja helpottamaan pukemista.

Sävysävyyn
Tässä näkyy palmikot


Lauantaina hain postista uusia askartelutarvikkeita ja niillä sain tällasen idean. Hyvää alkavaa viikkoa!



Onnittelukortti Kisu
  





 


4 kommenttia:

  1. Hyvä Jaavi! Terveisin T

    VastaaPoista
  2. Söpö yhdistelmä nuo ihanat nappisäärystimet ja kiilakorkotennarit ! Hyvä, kun kunto ja jalat taas kestää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkäsin noista, vaikka onkin vähän "näyttävät". Aika hyvältä tuntuu juokseminen.

      Poista